Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Házenkářky si v Jizerkách čistí hlavu před bojem o mistrovství světa

Most - Před důležitým dvojzápasem s Tureckem se sešel reprezentační tým házenkářek v Jizerských horách. Tým, který čeká vyvrcholení boje o postup na letošní mistrovství světa v Německu, začal kondiční přípravou. "Všichni máme za sebou nesmírně fyzicky a emocionálně náročné měsíce. Musíme přepnout," uvedl trenér Jan Bašný. 

Česká házenkářka Veronika Galušková
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Po rekondičním kempu v přírodě se pak hráčky sejdou 5. června v Mostě k závěrečnému bloku přípravy před play-off s Tureckem. "Některé hráčky, se kterými počítáme pro zápasy s Tureckem, se k nám ale připojí až v Mostě. Musí řešit nějaké školní povinnosti," dodal kouč.

Účel horského kempu je jasný. "Na chvíli se budeme snažit zapomenout na házenou po celé dlouhé a náročné sezoně," vysvětluje Bašný. "Reprezentantky neměly prakticky žádné volno ani v zimě a hned po šampionátu zahájily další přípravu v klubech. Fyzická i emocionální náročnost tak byla pro všechny hráčky dost velká. Řada z nich teprve teď o víkendu dohrávala play-off," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace házenkářek se připravuje na play-off o MS

"Navíc je potřeba vstřebat všechny emoce, ať už pozitivní, nebo negativní ze závěrečných bojů sezony. Je třeba dostat hráčky na stejnou vlnu a přeorientovat je na reprezentaci. Musí odložit svou klubovou práci na chvíli stranou. Bude je čekat mentální i rekondiční blok, jejich náplň bude pro hráčky trochu překvapení. Čekají je mimosportovní aktivity zaměřené na komunikaci a na spolupráci a před odjezdem přijde i krátká fáze přípravy na Turecko, na závěr jsme zařadili jednu videopřípravu."

V Jizerských horách budou házenkářky společně do soboty. "Před zápasem v Mostě se pak po krátké pauze sejdeme 5. června v plné síle, a to už i s Kutlvašrovou a hráčkami, které nemohly na první kemp kvůli škole," uzavřel Bašný.

První zápas s Tureckem sehraje český celek 10. června v Mostě.

Zdroj
Český svaz házené, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články