Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky se proti Ukrajině rozloučí s úspěšnou kvalifikací ME

Most - České házenkářky se sobotním utkáním proti Ukrajině rozloučí s úspěšnou kvalifikací mistrovství Evropy. Reprezentantky už mají před závěrečným šestým zápasem ve čtyřčlenné skupině jistotu postupu z druhého místa, rády by ale před domácím publikem v Mostě zakončily sezonu vítězstvím. Přímý přenos duelu sledujte od 18:00 na ČT sport i na našem webu.

Česká házenkářka Michaela Hrbková
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Češky ve středu jasně zvítězily v Itálii a díky výhře lídra skupiny Srbska na Ukrajině si s předstihem zajistily postup na prosincový šampionát do Švédska. V dosavadních pěti duelech kvalifikační skupiny reprezentantky jednou prohrály, jednou remizovaly a třikrát zvítězily.
 
Jednu z výher si připsaly i na Ukrajině, kde na podzim triumfovaly 24:20, a
uspět chtějí i v odvetě. "Co se týče postupu, o nic už nejde, ale je to důležité z hlediska koeficientu a žebříčku. Je to zápas kvalifikace, každý zápas se počítá," řekl k sobotnímu utkání trenér Jan Bašný.
 
"Jsme šťastné, že už máme jistý postup. Věřím, že o to líp se nám bude hrát i poslední zápas, ve kterém chceme také uspět," doplnila jedna z českých opor Michaela Hrbková.
 
Ženský národní tým postoupil na druhý z posledních tří evropských šampionátů, předtím se na Euru představil v roce 2012. Na velké akci si reprezentantky zahrají poprvé od roku 2013, kdy startovaly na mistrovství světa. Los šampionátu ve Švédsku proběhne 10. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články