Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Házenkářky se chystají na Slovinsko

Most - České házenkářky čeká klíčová fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Během čtyř dnů se utkají dvakrát se Slovinskem. Vítěz dvojutkání se z největší pravděpodobností probojuje z druhého místa své skupiny na evropský šampionát. Slovinky ale nebudou lehkým soupeřem. 

Česká reprezentace se dvěma body dělí o druhé místo ve své skupině právě se Slovinskem. Jasným favoritem na postup je silný tým Švédska, outsider je naopak národní družstvo Rakouska, které doposud nezískalo ani bod. O postupujícím z druhé příčky se tak s největší pravděpodobností rozhodne mezi češkami a právě Slovinkami.

"Jak ze strany Slovinek, tak ze strany naší se hraje o strašně moc a je to velká příležitost se dostat na nějakou velkou akci, na které už jsme dlouho nebyly," říká spojka národního týmu Kateřina Keclíková.

Házenkářky stejně jako v utkání se Švédskem nastoupí k zápasu v mostecké hale a očekávají, že by mohlo být opět vyprodáno. "To prostředí, které nám tady mostečtí diváci udělali, si zaslouží, abychom se sem vrátili," ocenil atmosféru ze zápasu proti švédským reprezentantkám trenér národního týmu Jan Bašný.

První zápas je na programu ve středu v Mostě, odveta se bude hrát 25. března v Lublani. 

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky čeká dvojutkání se Slovinskem

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články