Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Házenkářky rozehrají proti Polsku tradiční turnaj O štít města Chebu

Házenkářské reprezentantky nastoupí k prvním dvěma zápasům v nové sezoně. Svěřenkyně norského trenéra Benta Dahla změří na tradičním turnaji O štít města Chebu postupně síly s Polskem a Islandem. Scházet jim kvůli zranění bude kapitánka Veronika Malá. Přímý přenos utkání s Polskem sledujte od 18:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Markéta Jeřábková v utkání s Černou Horou
zdroj: Česká házená autor: David Švarc
Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Házenkářky se chystají na turnaj O štít města Chebu

Jubilejní 50. ročník turnaje v Chebu se tentokrát uskuteční o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Z technických důvodů odřekl Egypt, a český tým tak odehraje jen dvě utkání. Soupeřky z Islandu a Polska ještě nastoupí k zápasu proti interligovému Kynžvartu.

"Důležitým bodem našeho prvního setkání bude znovu nastavit a osvěžit naši herní filozofii a dobře se cítit. Musíme pokračovat krok po kroku. Bude zajímavé pozorovat, jestli jsme se něco naučili uplynulý rok, protože jsme pokročili a nezačínáme s nulou. Pokračujeme naší cestou," citoval svazový web trenéra Dahla.

Nacházející zápasy považuje za výborný test, neboť Polsko i Island se rovněž představí na evropském šampionátu. "Turnaj v Chebu je vždy dobrá příprava na další program. Týmy, s nimiž se potkáme, mají vysokou úroveň. Využijeme kemp k tomu, abychom se zase naučili vyhrávat, k čemuž potřebujeme dobré soupeře. Island se rok od roku zlepšuje. Polsko je také velmi dobrý tým, který atakuje top osm pozic na světě. Budeme mít dobrý start sezony s nelehkými zápasy," řekl Dahl.

"Na domácí palubovce vždy chceme hrát se zápalem, srdcem a skoro až z dresu ven. Věřím, že fanoušci přijdou ve velkém počtu a bude dobrá atmosféra. Současně budeme rotovat sestavou, aby byly všechny hráčky v tempu. Zároveň budeme chtít zvítězit," dodal třiapadesátiletý kouč.

Nominace Česka:

Brankářky: Petra Kudláčková (Zlín), Sabrina Novotná (Kynžvart), Patricie Wizurová (Poruba),

pravá křídla: Dominika Zachová (Most), Anna Franková (Metzingen/Něm.), Tereza Eksteinová (Cvikov/Něm.),

pravé spojky: Sára Kovářová (Dunarea Braila/Rum.), Markéta Šustáčková (Molde/Nor.), Valerie Smetková,

střední spojky: Natálie Kuxová (obě Most), Julie Franková (Slavia Praha), Markéta Jeřábková (Ikast/Dán.),

levé spojky: Eliška Desortová (Dunajská Streda/SR), Veronika Andrýsková (Neckarsulm/Něm.), Charlotte Cholevová (Valcea/Rum.), Simona Schreibmeierová (Slavia Praha),

levá křídla: Adéla Stříšková (Most), Kristýna Königová (Kynžvart),

pivotky: Alena Stellnerová (Písek), Anna Jestříbková (Most), Kamila Kordovská (Plan de Cuques/Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články