Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Házenkářky rozdrtily Švýcarsko a odčinily čtvrteční prohru

Cheb – České házenkářky odčinily dvougólovou čtvrteční porážku od Rakouska a na turnaji O štít města Chebu vysoko porazily Švýcarsko 32:19. Svěřenkyně Jana Bašného zakončí vystoupení na 40. ročníku tradičního turnaje v sobotu po poledni soubojem s Tuniskem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky rozdrtily Švýcarsko

"Soupeř byl jednoznačně slabší než včera, my jsme navíc hráli oslabení ještě o další tři hráčky, jež byly v základním týmu na mistrovství Evropy. Hráčky, které dnes hrály, si potvrdily, že jsou schopné hrát házenou na mezinárodní úrovni," uvedl trenér Bašný na svazovém webu.

Češky od začátku potvrzovaly roli vysokých favoritek a outsidera ani jednou nepustily do vedení. Vývoj zápasu předznamenal už úvod, který domácímu týmu vyšel znamenitě a nekrytá Salčáková po jedenácti minutách zvýšila už na 6:1.

Poločas Češky vyhrály o osm gólů a v poklidné cestě za vítězstvím pokračovaly i po změně stran. V druhé půli svěřenkyně kouče Bašného navýšily rozdíl ve skóre ještě o dalších pět branek.

"Dnes nám šlo hlavně o to, abychom nedostali dvacet pět, třicet branek jako včera. A obranná aktivita našich hráček byla opravdu lepší. Minimálně v prvních čtyřiceti minutách, takže s tím jsem spokojený, protože na toto jsem se chtěl dnes zaměřit," dodal Bašný.

Před závěrečným utkáním na turnaji se Bašný obává narůstající únavy. "Přece jenom už je to třetí zápas ve třech dnech. Ale stejně to budou mít i Tunisanky. Je to zkušenější tým než Švýcarky, mají i sílu a hlavně mají spojky, které umějí střílet z dálky," řekl český kouč. Pro Češky je turnaj v Chebu první akcí od prosincového evropského šampionátu v Srbsku. Tým ladí formu směrem k červnovému play-off o postup na mistrovství světa proti Islandu.

ČR - Švýcarsko 32:19 (16:8)

Sestava a branky ČR: Müllnerová, Satrapová - Borovská 3, Keclíková 1, Salčáková 1, Růčková 2, Kutlvašrová 7, Hrbková, Luzumová 5/2, Janoušková 1, Crhová 3, Selucká 1, Kubáčková 3, Vysloužilová 3, Matoušková 2/1.

Nejlepší střelkyně Švýcarska: Dinkelová 4/2. Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/4. Vyloučení: 4:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články