Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Házenkářky prohrály na turnaji v Kyjevě s Ruskem 22:31

Kyjev - České házenkářky prohrály ve svém úvodním utkání turnaje o Turčinův pohár v Kyjevě s favorizovaným Ruskem 22:31. Svěřenkyně Jana Bašného od začátku tahaly v souboji účastnic prosincového mistrovství Evropy za kratší konec a v zápase ani jednou nevedly. V sobotu je čeká závěrečný duel tříčlenné skupiny A s Nizozemskem, v neděli pak utkání o umístění s jedním z celků ze skupiny B.

Ráz dnešního zápasu určil už jeho úvod. Rusky, jedny ze spolufavoritek evropského šampionátu, rychle získaly vedení 5:1, které si udržovaly. Český tým zásluhou tříbrankové šňůry sice snížil po trefě Martinkové na 10:12, jenže v závěru poločasu ztratil střelecké štěstí a do kabin šel s mankem šesti gólů, které po změně stran ještě narostlo.

"Po herní stránce nebyl mezi oběma týmy takový rozdíl, ale nás zradilo zakončování. Nedali jsme několik sedmiček, trháků a náskoků z brankoviště i křídelních úhlů, které naše hráčky běžně proměňují," uvedl trenér Bašný.

Za stavu 12:23 si vzal Bašný oddechový čas, jeho svěřenkyně pak snížily na rozdíl sedmi branek, ale v závěru se jejich ztráta znovu zvětšila. Češky se v Kyjevě chystají na start evropského šampionátu. Po návratu z turnaje sehrají ještě dvě přípravná utkání s dalšími účastnicemi Eura Islanďankami ve Zlíně a v Luhačovicích, do mistrovství v Srbsku vstoupí v úterý 4. prosince zápasem s Ukrajinou.

Česko - Rusko 22:31 (10:16)

Sestava Česka: Satrapová, Müllnerová - Chrenková, Salčáková, Knedlíková, Hrbková, Martinková, Kutlvašrová, Luzumová, Poznarová, Černá, Keclíková, Růčková, Vítková, Matoušková, Selucká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články