Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Házenkářky Poruby remizovaly v Poháru EFH s ruskou Astrachaní

Ostrava - Remízu 23:23 uhrály v úvodním utkání druhého kola Poháru EHF s ruskou Astrachaní házenkářky Sokolu Poruba. České mistryně ztrácely až pět gólů, nakonec však byly blízko vítězství, ale v závěru za nerozhodného stavu nevyužily tři velké příležitosti. Odveta se hraje v Rusku v sobotu.

Házená
zdroj: Isifa

Ostravské hráčky při návratu na pohárovou scénu po čtrnácti letech nezklamaly. Až na desetiminutový výpadek v závěru prvního poločasu, v němž dostaly pět gólů po sobě a vyrovnaný zápas najednou pevně držely v rukou hráčky šestého celku ruské ligy. Ani za stavu 11:16 se však Poruba nepoložila.

Z šatny se vrátila jako vyměněná, soupeři oplatila stejnou mincí a po šňůře šesti gólů šla dokonce do vedení 17:16. Oba celky se pak o výhru tahaly do posledních vteřin. Blíž k ní měly domácí, ale tři vyložené šance v posledních sekundách duelu neproměnily. "Výsledek bereme. Měli jsme za cíl letět do Ruska s výsledkem, který nám bude dávat naději, a to jsme splnili. Navíc za výkon proti kvalitnímu soupeři se nemusíme stydět, mělo to hlavu a patu, holkám jsme za něj poděkoval," řekl trenér Poruby Ján Beňadik.

Jeho družstvo prý během utkání zápolilo s přehnaným respektem. "Chvílemi jsme se zalekli toho, že se s Ruskami dá hrát. To byl případ konce prvního poločasu, kdy jsme ztráceli jednoduché míče a soupeř skóroval po našich technických chybách. Ale holky se v kabině neskutečně zvedly. Dvanáct minut jsme nedostali gól, skvěle zachytala Doláková. Hráčky za výkon zaslouží uznání," dodal kouč Poruby. Odveta se hraje v sobotu ve městě u Kaspického moře. Porubu čeká přelet dlouhý takřka tři tisíce kilometrů.

Sokol Poruba - Astrachaň 23:23 (11:16)

Nejvíce branek: Poznarová a Chrenková po 6, Hrbková 4 - Artcjuchovičová 6, Faninová 5, Tureiová 4. Rozhočí: Antičová, Jakovljevičová (obě Srb.). Sedmimetrové hody: 3/3 - 2/1. Vyloučení: 3:2. Diváci: 650.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články