Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Házenkářky Poruby prohrály v Izmiru 17:23 a v poháru končí

Izmir (Turecko)  - Házenkářky Sokolu Poruba prohrály v odvetě osmifinále Vyzývacího poháru v Izmiru 17:23 a v soutěži končí. Rozhodl o tom menší počet vstřelených branek na hřišti soupeře. V součtu s domácí výhrou 28:22 skončil dvojzápas s tureckým týmem nerozhodně při skóre 45:45.

Utkání Most - Poruba
zdroj: Alec Wipf/chf.cz

Ještě v poločase měly mnohem blíž k postupu české vicemistryně. Třígólové vedení soupeře je nezlomilo a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 10:10. Domácí tým ale vlétl do druhého poločasu a už ve 44. minutě vedl o šest gólů (19:13).

Tři branky za sebou ještě vrátily ostravský tým do hry, ale koncovku zvládl lépe protivník. Nejlepší střelkyně Sokolu Šárka Marčíková sice dala v poslední minutě svůj šestý gól v zápase na postupový stav 17:22, domácí tým ale stihl odpovědět.

"Jsme zklamaní a smutní, protože jsme se střetli se soupeřem, kterého jsme měli vyřadit," litoval trenér Jan Beňadik. "O našem neúspěchu se rozhodlo v Izmiru, kde jsme nepodali tak kvalitní výkon jako v domácím prostředí. Zahodili jsme spoustu vyložených šancí a dali jen 17 branek. V posledních deseti minutách jsme vstřelili navíc jen jeden gól, což nás v konečném účtování stálo postup," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články