Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Házenkářky padly na Golden League i s Norskem

Ani ve třetím závěrečném utkání Golden League nestačily české házenkářky na své soupeřky. Favorizovaným Norkám podlehly Češky 26:42 a v turnaji obsadily poslední čtvrté místo. 

České házenkářky
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Proti nejlepší ženské reprezentaci současnosti držel národní celek krok zhruba poločas. Češky hned v úvodu poslala do vedení 1:0 Cholevová, ale od té doby už měly navrch Norky. Seveřanky po šesti minutách otočily na 6:2, Dahlovým svěřenkyním se ale povedlo nástup favoritek zachytit a ve 23. minutě snížit na 14:15.

V poločase Češky ztrácely čtyři góly (18:22), po změně stran už ale na evropské šampionky z loňského listopadu nestačily. "Dva rozdílné poločasy. V prvním jsme předvedly dobrý výkon, splnily jsme, co po nás Bent chtěl. Poučily jsme se z některých chyb, v útoku jsme daly hodně branek. Druhý poločas už byl něco jiného. Možná nám i trochu došly síly a takhle to dopadlo," řekla v nahrávce pro média křídelnice Veronika Malá.

"Jsem velmi spokojen s první půlí, jak jsme si vedli i takticky. Měli jsme 26 velmi dobrých šancí ke skórování a zakončili jsme poločas s 18 góly. Zápasy proti Norkám jsou také hodně o fyzičce. V druhých 30 minutách byl vidět rozdíl mezi námi a mnoholetou fyzickou přípravou Norek. Měli jsme pak problémy v obraně. Musíme se z toho poučit," uvedl Dahl.

Prestižní turnaj v Nizozemsku byl pro jeho výběr poslední přípravou před dubnovým play-off kvalifikace mistrovství světa proti Švýcarsku. Češky změřily síly s třemi z aktuálně pěti nejlepších ženských reprezentací. Nejlepší výsledek uhrály na úvod proti Nizozemkám, jimž po nerozhodném poločase podlehly o osm branek.

"Jsem s turnajem velmi spokojený. Jsem šťastný, že náš tým dostal tuhle šanci a mohl si zahrát proti nejlepším soupeřům na světě. Dá se říct, že ve všech zápasech jsme měli rozdílné fáze," řekl Dahl. "Pracujeme dlouhodobě, s takovými týmy jako Norsko nebo Dánsko se nemůžeme měřit bez dlouhého trénování. Jsme někde na 60 procentech, kde bychom chtěli být. Věřím, že na Švýcarsko budeme dobře připraveni," dodal norský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články