Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkářky otestují formu před prosincovým Eurem

Cheb - České házenkářky mají před sebou důležitou herní prověrku na 39. ročníku mezinárodního turnaje O štít města Chebu. Tradiční akce pro ně bude přípravou před prosincovým mistrovstvím Evropy, kam se probojovaly po osmi letech. Svěřenkyně Jana Bašného si ověří aktuální formu proti dalším dvěma účastníkům šampionátu, Maďarsku a Islandu, kvarteto týmů na turnaji doplňuje Slovensko. Sobotní zápas proti Islandu můžete sledovat od 11:45 živě na ČT4 nebo našem webu.

"Tato sezona, to ale není pouze evropský šampionát. Ve hře je také světové mistrovství v nadcházejícím roce, takže naše příprava a cíle se nevztahují pouze k prosincovému turnaji v Srbsku, ale také k červnovému play-off kvalifikace o mistrovství světa," uvedl trenér Bašný.

Hráčky na prvním srazu po letní přestávce od začátku tohoto týdne trénovaly a od čtvrtka už je čekají ostré zápasy. Postupně změří síly se Slovenkami, Maďarkami a v sobotu s Islandem.

Bašný bude postrádat několik hráček z úspěšné kvalifikace o evropský šampionát. Simerskou neuvolnilo francouzské Nice, Keclíková se zotavuje ze zranění kolena, omluvila se zraněná Růčková a chybí i Hrbková. Dnes navíc tým opustila Luzumová, která odletěla do klubového působiště ve Francii.

"Chybějí tři naše stabilní střední spojky (Luzumová, Keclíková a Růčková), což není nic příjemného. Šanci tak tady dáme některým novickám v týmu," prohlásil Bašný. Nominoval například Annu Gebre Selassieovou, sestru českého fotbalového reprezentanta Theodora Gebre Selassieho.

Program turnaje O štít města Chebu:

Čtvrtek 13.9.: 16:00 Maďarsko - Island, 18:00 ČR - Slovensko.

Pátek 14.9.: 17:30 Slovensko - Island (v Arzbergu/Něm.), 18:00 ČR - Maďarsko.

Sobota 15.9.: 10:00 Maďarsko - Slovensko, 12:00 ČR - Island.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články