Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Házenkářky odjedou na MS bez zraněných Martinkové a Matouškové

Bělehrad - V konečné nominaci českých házenkářek na mistrovství světa v Srbsku chybí zraněné hráčky Mostu Hana Martinková a Iveta Matoušková. Naopak brankářka Barbora Raníková i nejzkušenější hráčka Petra Vítková, které měly rovněž zdravotní problémy, ve výběru trenéra Jana Bašného nakonec figurují.

Český kouč nominoval na šampionát 18 hráček. V týmu je pět legionářek, zbytek mužstva tvoří házenkářky z domácí soutěže. Ženská reprezentace se na mistrovství světa představí po deseti letech, dosud si na něm zahrála jen čtyřiatřicetiletá Vítková.

Šampionát odstartuje v pátek zápasem domácího Srbska s Japonskem. Češky, které na mistrovství postoupily díky vítězství v play-off nad Islandem, vstoupí do turnaje v sobotu proti Maďarkám.

Nominace českého týmu na MS v Srbsku:

brankářky: Satrapová (Slavia), Raníková (Méty), Müllnerová (Most)

hráčky do pole: Salčáková (Olomouc), Chrenková (Veselí), Kutlvašrová, Keclíková, Knedlíková, Selucká (všechny Slavia), Růčková, Borovská, Vítková (všechny Most), Poznarová, Hrbková (obě Poruba), Štěrbová (Toulon St. Cyr), Luzumová (Thüringer), Černá (Nimes), Crhová (Kristianstad)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články