Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Házenkářky nestačily v kvalifikaci na Černohorky

Bijelo Polje - České házenkářky prohrály v kvalifikaci mistrovství Evropy na půdě favorizované Černé Hory 22:25. Svěřenkyně Jana Bašného sice držely s obhájkyněmi titulu krok, na začátku druhé půle dokonce vedly o dva góly, ale nakonec stejně jako v prvním duelu prohrály. Češky jsou ve čtyřčlenné skupině na postupovém druhém místě se čtyřmi body jako třetí Polsko, které si podruhé poradilo s outsiderem Portugalskem (29:21).

Sport
zdroj: ČT4

Na šampionát postoupí první dva týmy, Češky zakončí kvalifikaci v červnu zápasy v Portugalsku a v klíčovém souboji doma s Polskem. Černá Hora si už dnes s předstihem zajistila postup.

Češky se opět musely obejít bez zraněných brankářek Raníkové a Satrapové, Müllnerová ale byla dobrou náhradou a mezi tyčemi zářila. Odveta měla podobný průběh jako první duel na severu Čech. Černohorské mistryně Evropy se v průběhu úvodního dějství dostaly až do třígólového vedení, hostující tým ale do poločasové přestávky dokázal stejně jako v Mostě snížit na rozdíl jedné trefy.

Vstup do druhé půle měly Češky famózní - skvěle kombinovaly, otočily stav a donutily černohorského trenéra k tomu, aby si vzal oddychový čas. Hostující celek dvakrát vedl o dva góly a útočil na tříbrankový náskok, pokaždé se ale dopustil technické chyby.

Pak vzali zápas do svých rukou izraelští rozhodčí. Nijak neřešili to, že nesportovní diváci dvakrát hodili na hrací plochu petardu a pak přísně vyloučili v krátkém sledu tři české hráčky, což se vůbec nelíbilo trenérovi Bašnému. Černohorky obrátily skóre a získaly až tříbrankové vedení. I když český celek až do konce bojoval, znovu vyrovnat skóre už nedokázal.

"Byl to velmi dobrý zápas, kvalitnější než v Mostě. Z taktického pohledu by bylo lepší, kdybychom o dvě branky vedli osm deset minut před koncem, a ne v páté minutě druhého poločasu," přemítal po zápase Bašný. "Holky zaslouží absolutorium za to, že dokázaly s takovým týmem sehrát vyrovnaný zápas do poslední minuty," dodal Bašný.

Češky v kvalifikaci usilují o třetí postup na velký turnaj po sobě. Před dvěma lety si zahrály na evropském šampionátu a vloni na mistrovství světa.

Černá Hora - ČR 25:22 (12:11)

Nejlepší střelkyně: Bulatovičová 6 - Luzumová 9, Martinková 3, Kutlvašrová 3. Rozhodčí: Cohen, Peretz (oba Izr.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/4. Vyloučení: 2:3.

Sestava ČR: Müllnerová, Doláková - Knedlíková, Keclíková, Chrenková, Salčáková, Růčková, Kutlvašrová, Vítková, Hrbková, Martinková, Luzumová, Štěrbová, Crhová, Selucká, Kubáčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články