Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky nečekaně porazily v přípravném utkání Němky

Most - České házenkářky překvapivě porazily v přípravném utkání v Mostě v souboji účastnic prosincového evropského šampionátu v Srbsku Německo 30:23. Svěřenkyně Jana Bašného ani jednou neprohrávaly, rozhodující náskok si vytvořily krátce po změně stran. Odveta je na programu v neděli v Lipsku.

Radost českých házenkářek
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Češky proti favorizovanému soupeři od začátku vedly. Na rychlý nástup a vedení 4:0 ještě Němky zareagovaly, stejně jako na následný trhák, po kterém domácí výběr získal v 19. minutě náskok 11:6.

Do kabin šly Češky za stavu 14:12, po návratu ze šatny ale zaznamenaly úvodních pět gólů a vypracovaly si rozhodující vedení. Nejlepší střelkyní byla Luzumová s šesti trefami, pětkrát skórovala Černá.

"Jsme samozřejmě spokojeni s vítězstvím. Na druhou stranu bychom měli mít ambice týmy, které jsou v rozmezí mezi širší a užší špičkou, porážet. Výsledek je každopádně příjemnou vzpruhou do další přípravy," uvedl po utkání Bašný.

Přípravný dvojzápas s Němkami je pro české reprezentantky druhou akcí v nové sezoně po nedávném turnaji čtyř zemí v Chebu. Bašného tým se chystá na prosincové Euro, kam se probojoval po dlouhých osmi letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Německo

Česko - Německo 30:23 (14:12)

Sestava a branky Česka: Raníková, Satrapová - Knedlíková 2, Luzumová 6, Chrenková 4, Poznarová 1, Salčáková 2, Černá 5, Vítková 4, Martinková 3, Štěrbová 2, Crhová, Selucká 1, Matoušková, Kubáčková.

Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 5/4 - 4/1. Vyloučení: 2:3. Diváci: 400.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články