Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky napodruhé uhrály s Polkami remízu

České házenkářky v druhém ze dvou přípravných zápasů v Polsku před dubnovým play-off kvalifikace MS remizovaly 28:28. Domácí favorit měl ve Walbrzychu v dramatické koncovce blízko k výhře, ale v poslední sekundě neproměnil sedmimetrový hod. V úvodním utkání zvítězily Polky 24:21.

Ženská házenkářská reprezentace
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Českému celku chyběly v Polsku některé opory, jimž dal trenér Jan Bašný tentokrát volno. Další hráčky včetně prvních dvou brankářek Satrapové s Kudláčkovou scházely ze zdravotních důvodů.

Ve čtvrtek musel hostující tým od začátku dotahovat a také v odvetě neměl ideální vstup do zápasu, jelikož už v šesté minutě prohrával o tři branky. Bašného svěřenkyně se ale rychle zvedly a ve zbytku poločasu držely s domácím výběrem krok. Do kabin šly Češky v poločase s vedením 12:11.

V 35. minutě poslala Polášková hostující celek do vedení 15:12, ale Polky rychle srovnaly a o 10 minut později už měly dvoubrankový náskok. Český tým ale dokázal ztrátu vždy dotáhnout a v dramatické koncovce zaútočil na vítězství. Kovářová se ale neprosadila a na opačné straně v poslední sekundě mohla za sedmičky rozhodnout domácí Górná. Brankářku Mučkovou ale nepřekonala.

K remíze českému týmu pomohla devíti góly nejlepší střelkyně a hráčka utkání Markéta Jeřábková. "Dnešní zápas byl z naší strany o něco lepší než včerejší. Naše hra měla vyšší kvalitu jak v obraně, tak v útoku i v přechodu do něj. Zlepšily jsme všechny tři fáze naší hry. Ráno jsme si čtvrteční zápas rozebraly a hodně jsme si z toho vzaly. Mohly jsme vyhrát, ale dnes se nehrálo o body," uvedla Jeřábková.

Český celek odehrál v Polsku první duely od 7. prosince a mistrovství Evropy. Utkání ve Walbrzychu byla pro Bašného svěřenkyně jedinou zápasovou přípravou před dubnovým play-off světové kvalifikace. Reprezentantky poznají soupeře v pondělí, při losu ve Vídni budou stejně jako Polky mezi deseti nasazenými týmy.

"Mám radost z toho, že se na kempu do týmu zapojilo více hráček, hlavně juniorek. Myslím, že ukázaly, že je z čeho vybírat. Holky skvěle zapadly, i když velká část z nich byla na kempu poprvé nebo na srazy ženského týmu nejezdí tak často," dodala Jeřábková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články