Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkářky na úvod turnaje v Chebu padly se Švýcarskem

Porážkou začala reprezentace házenkářek turnaji v Chebu. Po matném výkonu podlehly české hráčky Švýcarkám 25:29. V pátek nastoupí proti norskému B-týmu a v sobotu pak proti Islandu. Turnaj na západě Čech je pro reprezentační celek generálkou na prosincové mistrovství světa ve Španělsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky v Chebu podlehly Švýcarkám

Trenér Jan Bašný se rozhodl z taktických důvodů odehrát utkání za zavřenými dveřmi bez televizních kamer. Český tým v dubnu přešel přes Švýcarky v play-off kvalifikace na mistrovství světa, ve čtvrtečním zápase ale roli favorita vůbec nezvládl.

Domácímu výběru se od začátku nedařilo a už v polovině první půle prohrával o čtyři branky. Švýcarky, které nebudou startovat na nadcházejícím mistrovství světa, pak dokonce zvýšily na rozdíl pěti gólů a do kabin šly s náskokem 17:14.

Bašného svěřenkyně po změně stran přidaly a Hurychová v 36. minutě srovnala na 18:18. Naději na obrat ale živil český celek jen chvíli. Reprezentantky se opět začaly trápit především v útoku, kde neproměnily řadu šancí včetně několika sedmiček. Švýcarky tak znovu odskočily do tříbrankového vedení a závěr si v klidu pohlídaly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články