Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkářky na úvod turnaje prohrály s Rakušankami

Cheb - České házenkářky prohrály ve svém úvodním utkání na turnaji O štít města Chebu s Rakouskem 27:29. Svěřenkyně Jana Bašného téměř celý zápas dotahovaly, o jejich porážce rozhodla především horší hra v obraně. V pátek národní celek změří síly se Švýcarkami a v sobotu uzavře vystoupení na 40. ročníku turnaje za účasti čtyř zemí soubojem s Tuniskem.

Češky dokázaly Rakousko v uplynulé kvalifikaci o postup na evropský šampionát v obou vzájemných zápasech vysokým rozdílem porazit, dnes se jim ale bez několika zraněných opor nedařilo. V úvodu sice vedly 2:0 a 3:1, od té doby však tahaly za kratší konec.

Kouč Jan Bašný: "Hráli jsme proti Rakušankám v červnu, a proto jsme věděli, že budou opravdu dobré. Od června spolu hodně hrají a výrazně se zlepšily. Sehrály mnoho turnajů a je vidět, že jako tým jsou lepší než v červnu."

Domácí hráčky si především nevěděly rady s tím, jak bránit rakouské střely ze střední vzdálenosti. Soupeřky z pozice spojky neomylně trefovaly branku a v průběhu druhé půle díky tomu odskočily do třígólového vedení.

Naděje na zvrat svitla českému celku deset minut před koncem, kdy Crhová vyrovnala na 26:26. Luzumová ale vzápětí napálila pouze tyč a závěr už znovu ovládly soupeřky, které k vítězství dotáhla hlavně nejlepší střelkyně duelu Scheffknechtová.

Pro Češky je turnaj v Chebu první akcí od prosincového evropského šampionátu v Srbsku. Bašného svěřenkyně ladí formu směrem k červnovému play off o postup na mistrovství světa proti Islandu.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj „O štít města Chebu“

ČR - Rakousko 27:29 (15:16)Sestava ČR: Satrapová, Müllnerová - Borovská, Keclíková, Chrenková, Salčáková, Růčková, Kultvašrová, Černá, Vítková, Hrbková, Luzumová, Janoušková, Crhová, Selucká, Matoušková. Sedmimetrové hody: 2/2 - 1/1. Vyloučení 0:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články