Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Mostu zvládly i druhý duel play-off s Olomoucí a postupují do finále

I druhý zápas semifinále play-off házenkářské MOL ligy zvládly lépe hráčky Mostu. S Olomoucí si poradily 27:22 a postupují do finále, kde se utkají s Plzní. Olomouc čeká v boji o bronz Kynžvart.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu se ve finále utkají s Plzní

Mostecké obhájkyně titulu doma ani jednou neprohrávaly, ale na přelomu poločasů ztratily pětibrankové vedení (13:8). O vyrovnání se zasloužilo pět různých olomouckých střelkyň a dotáhnout se dokázaly hostující hráčky ještě dvakrát. Od stavu 15:15 se ale povedl Severočeškám čtyřbrankový trhák, na kterém se třemi góly podílela Valerie Smetková, a soupeř už se do hry nedostal.

"Začátek druhého poločasu nám utekl podobně jako v Olomouci, ale hráli jsme celkově dobře, kontrolovali jsme pivota, fungovala nám obrana i v souhře s brankářkou, rychlé protiútoky, takže v tomto smyslu bylo všechno, jak mělo," řekl mostecký trenér Adrian Struzik.

Kynžvartský nováček soutěže zlikvidoval ztrátu z prvního zápasu už ve 13. minutě, ale soupeře vrátila do hry autorka celkem devíti branek v utkání Veronika Galušková a Plzeň skóre ještě do přestávky otočila.

V poločase byl stav nerozhodný 13:13 a po změně stran se soupeři přetahovali o těsné vedení. Na plzeňské straně ale přibyl poslední gól už ve 24. minutě, kdy Linda Galušková poslala hosty do vedení 21:20.

Závěr patřil lázeňskému týmu, ale k obratu zápas nedotáhl i proto, že jeho nejlepší střelkyně a autorka 11 branek Annamaria Patrnčiaková, při jednogólové ztrátě neproměnila sedmičku.

Házenkářská interliga žen, semifinále play-off - odvety:

Kynžvart - Plzeň 24:21 (13:13)

Nejvíce branek: Patrnčiaková 11/4, Königová 3 - V. Galušková 9/2, Franzová 4. První zápas: 23:27, postoupila Plzeň.

Most - Olomouc 27:22 (13:10)

Nejvíce branek: Smetková 7/1, Korešová 7/3, Kroftová 4 - Kuxová 6, Kubáčková 5/2, Fryčáková 3. První zápas: 31:26, postoupil Most.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články