Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Házenkářky Mostu zdolaly polský Koszalin o tři góly

Most - Házenkářky Baníku Most zvítězily v úvodním čtvrtfinále Vyzývacího poháru po vydařeném druhém poločase nad polským celkem Politechnika Koszalin 26:23. Odveta se hraje za týden v Polsku.

Házenkářky Mostu
zdroj: http://www.dhk-banikmost.cz

Za výrazné podpory fanoušků se severočeské házenkářky vybičovaly k bojovnému výkonu, který jim vynesl nadějné vítězství. Vedoucí celek interligy se přitom musel vyrovnat s absencí nemocné Vítkové, která sledovala pohárový duel pouze z lavičky. "Díky úžasným fanouškům jsme dokázali zvítězit a do odvety můžeme jet s ambicemi na postup. Drobná škoda posledního útoku, kdy jsme smolně inkasovali, mohlo to být třeba i o pět branek, a to byl před utkáním můj vysněný výsledek," uvedl trenér Dušan Poloz.

V první půli přitom domácí hráčky pouze dotahovaly a hostující tým si až do závěru úvodní třicetiminutovky udržoval tříbrankový náskok. Díky brankářce Müllnerové a střelkyni Martínkové se Baníku podařilo těsně před pauzou snížit na rozdíl jednoho gólu, hned po přestávce Beňušková vyrovnala na 12:12 a vzápětí Weisenbilderová dostala Most poprvé v utkání do vedení. "Po přestávce jsme se zlepšili, ale nutno přiznat, že soupeř byl v prvním poločase lepší a že mohl vést výraznějším náskokem," uznal Poloz.

Müllnerová chytila tři sedmičky a mostecká defenziva nedovolila Polkám mezi 45. a 58. minutou skórovat ze hry. Naopak v euforii hrající domácí tým dokázal navýšit vedení až na 24:20 a nakonec vyhrál o tři góly. "Jednoznačně se v zápase potvrdilo, že nás čeká tým, který by ve WHIL aspiroval na ty úplně nejvyšší příčky, a že proti němu máme šanci pouze při maximálně koncentrovaném výkonu na hranici našich možností," dodal Poloz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články