Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Mostu vykročily za sedmým titulem v řadě

Mostecké házenkářky porazily v úvodním finále play-off v Slavii 27:24 a za týden mohou na domácí palubovce oslavit sedmý titul v řadě. Tím by se v počtu samostatných primátů dotáhly na svého finálového soupeře. Oba celky bojují o domácí titul počtvrté za sebou.

Dominika Zachová z Mostu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Domácí slávistky, které na ligový triumf čekají od roku 2010, ani jednou nevedly. Po první půli prohrávaly 14:15, po změně stran ještě dokázaly zareagovat na první trhák mosteckých "Černých andělů", ale na druhý už ne.

"Utkání se zlomilo až v úplném závěru, kdy nám soupeř odskočil poprvé o čtyři góly, kdy jim tam spadla taková ušmudlaná střela. A nám chvíli před tím bohužel ne," řekl trenér Slavie Jan Salač. "Pokud nám nezahrají všechny holky tak, jak jsme zvyklí a jak potřebujeme, tak to prostě nejde," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Mostečanky vedou finálovou sérii 1:0

Most, který před sezonou výrazně obměnil kádr, tak potvrdil pozici mírného favorita. Pokud by příští sobotu svěřenkyně trenéra Petera Dávida prohrály, rozhodne o mistrovi třetí zápas o den později rovněž na severu Čech.

"Nemyslím si, že by byl Most výkonnostně výrazně výš. Svou roli může sehrát i domácí prostředí, protože v Mostu to bude ještě těžší. Ale rozhodně neházíme flintu do žita a rozhodně budeme o titul ještě bojovat, rvát se. Ta šance tady pořád je. Byla by obrovská hloupost si říct, že to nejde," řekl Salač.

Finále českého play off házenkářské interligy žen - 1. zápas:

Slavia Praha - Most 24:27 (14:15).

Nejvíce branek: Míšová 5, Pokorná 4/3, Jačková a V. Fryčáková po 4 - Šustková 8/3, Zachová 4/1, Mikulčíková a Kovářová po 4.

O 3. místo - 1. zápas:

Veselí nad Moravou - Poruba 21:21 (10:8), sedmimetrové hody 4:2

Nejvíce branek: Kučerová 8/5, Kutálková 4, Pastorková 4, Veselková 4/1 - Poláková 8/5, Smetková 3/1, Desortová 3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články