Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Házenkářky Mostu jsou ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Most - Házenkářky Mostu postoupily do čtvrtfinále evropského Vyzývacího poháru. V osmifinále vyřadily další český celek Písek, po pátečním vítězství 34:20 na jihu Čech vyhrály v domácí odvetě rovněž čtrnáctibrankovým rozdílem 29:15.

Házenkářky Mostu
zdroj: http://www.dhk-banikmost.cz

Dvojzápas dopadl podle očekávání. Most totiž v současnosti vévodí tabulce česko-slovenské interligy, zatímco Písku v ní patří předposlední místo. V odvetě vedl favorizovaný domácí tým už ve 22. minutě desetibrankovým rozdílem a další průběh zápasu jen kontroloval.

"Během deseti patnácti minut bylo jasné, že o postup určitě nepřijdeme. Musím proto holky pochválit, že bojovaly, soustředily se a přistoupily k zápasu opravdu zodpovědně. Přece jenom sousloví evropský pohár vzbuzuje určitou vnitřní motivaci," prohlásil trenér vítězek Dušan Poloz. Zatímco v domácím zápase udržely Jihočešky s favorizovaným soupeřem krok alespoň v úvodních 20 minutách, v mostecké odvetě vedl domácí tým už v průběhu první půle desetigólovým rozdílem. Most střelecky táhla zejména autorka osmi branek Martinková.

Most hrál ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru i loni, nestačil v něm však na francouzský tým Le Havre. Tentokrát bude osmifinále dohráno 10. února, až potom o dalším mosteckém soupeři rozhodne los.

"Myslím si, že jakýkoliv soupeř bude už pro nás nesmírně vyrovnaným a bude rozhodovat momentální forma. Ať už se střetneme s Mostarem nebo třeba s Polkami. Istanbul podle mě také jistě postoupí, Švédky z Hööru vyhrály včera v Amsterodamu. Náš další soupeř tak už rozhodně nebude slabý. Ale cítím, že týmy ze Švédska a Francie budou pravděpodobně nejlepší," doplnil Poloz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články