Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Házenkářky Mostu čeká v LM obhájce Kristiansand s dvěma Češkami

Házenkářky Mostu se v Lize mistrů utkají mimo jiné s obhájcem trofeje Kristiansandem, za který hrají Češky Markéta Jeřábková a Jana Knedlíková. Baník narazí i na další reprezentantku Veroniku Malou z německého Bietigheimu, dalšími soupeři v osmičlenné skupině A budou Odense, Krim Mercator Lublaň, Brest, Ferencváros Budapešť a CSM Bukurešť. 

Mostecký celek si zahraje skupinu Ligy mistryň podruhé v historii. Premiérově se v hlavní fázi prestižní soutěže představil před třemi lety, kdy uspěl v kvalifikaci. Ve skupině, která tehdy měla jen čtyři týmy, obsadily Severočešky poslední místo s bilancí jedné výhry a remízy a čtyř porážek.

Od ročníku 2020/21 je 16 účastníků Ligy mistryň rozděleno do dvou osmičlenných skupin. První dva celky postoupí do čtvrtfinále, týmy na třetím až šestém místě čeká osmifinále. První kolo skupin se odehraje 10. a 11. září.

Most figuroval při losu v nejslabším ze čtyř výkonnostních košů a do skupiny A se dostal až jako poslední. Severočešky si zopakují v Lize mistryň souboje s lublaňským Krimem Mercator, s nímž se utkaly i před třemi lety. Zatímco ve Slovinsku na úvod skupiny zvítězily 31:29, v domácí odvetě v pátém kole prohrály 26:31.

Nejatraktivnějšími budou pro mostecký celek souboje s českými reprezentantkami. Poslední dva ročníky Ligy mistryň vyhrál norský Kristiansand, v jehož barvách slavila obě prvenství křídelnice Knedlíková. U letošního triumfu byla také spojka Jeřábková, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou závěrečného turnaje Final Four.

Dres Bietigheimu obléká křídelnice Malá. Osmadvacetiletá hráčka ovládla se svým klubem německou ligu, domácí pohár i Evropskou ligu a před pár dny byla vyhlášena českou házenkářkou uplynulé sezony.

"Už jen fakt, že budeme mít šanci zahrát si nejprestižnější evropskou klubovou soutěž, je nejen pro náš klub, ale celou českou házenou obrovský úspěch. Pro každou z hráček se jedná o neocenitelnou zkušenost a příležitost se poměřit s nejlepšími týmy na evropské scéně. Čeká nás nesmírně těžká skupina, budou proti nám stát ty aktuálně vůbec nejlepší evropské týmy včetně vítězek Ligy mistryň a Evropské ligy," uvedl mostecký trenér Adrian Struzik.

Nejvíc se těší na vítězky Ligy mistryň z Kristiansandu s českou dvojicí. "Myslím, že i fanoušci musí být nadšení z toho, jaké týmy do Česka v rámci Ligy mistryň dorazí, navíc když v některých z nich hrají české hráčky. Budeme se snažit vydat ze sebe maximum a udělat všechno pro to, aby Liga mistryň byla házenkářským svátkem pro nás i všechny české fanoušky házené," dodal polský trenér úřadujících českých šampionek.

Vzhledem k nevyhovující hale bude hrát Most své domácí zápasy znovu v azylu v Chomutově.

Los skupin:

Skupina A: Odense, Kristiansand, Krim Mercator Lublaň, Bietigheim, Brest, Ferencváros Budapešť, Most, CSM Bukurešť.

Skupina B: Györ, Mety, Rapid Bukurešť, Buducnost Podgorica, Storhamar, Esbjerg, Kastamonu Belediyesi, Lokomotiva Záhřeb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články