Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Kynžvartu se praly. Černí andělé však slaví jubilejní desátý titul

Přestože házenkářky Kynžvartu zakončily ligovou sezonu domácí výhrou 27:26, z jubilejního 10. českého titulu se nakonec radovaly hráčky Baníku Most. Černí andělé si do odvetného finále přivezli pětibrankový náskok z úvodního duelu, který jim tak pojistil zisk letošního zlatého doublu.

Finálový duel házenkářek Mostu s Kynžvartem
zdroj: ČTK autor: Šťastný Jan

Házenkářky Mostu se na trůn vrátily po roční pauze. V sobotní domácí odvetě finále Baník podlehl Kynžvartu 26:27, první zápas ale před týdnem na soupeřově hřišti vyhrál 25:20.

Most desátým titulem v jedenáctém dohraném ročníku vyrovnal historický rekord včetně federálních prvenství pražské Slavie, jež v loňském finále ukončila nadvládu černých andělů trvající od sezony 2012/13.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kynžvart – Most

Slavia při obhajobě titulu skončila bez medaile. V semifinále vypadla s Kynžvartem a navzdory sobotnímu vítězství 26:21 prohrála dvojzápas o bronz s Pískem, neboť v prvním duelu utrpěla debakl 22:29.

Kynžvart hrál první finále v historii a navzdory pětigólové ztrátě z prvního utkání nepřijel do Mostu odevzdaný. Po vyrovnaném prvním poločase, jenž skončil remízou 13:13, se hostujícímu týmu po přestávce podařilo odskočit do třígólového vedení 19:16.

To Kynžvart držel až do stavu 22:19 v polovině druhé části a pouze dva góly ho tak dělily od srovnání stavu dvojzápasu. Most zareagoval výměnou brankářek a Hana Mučková předvedla dva klíčové zákroky, po nichž se domácím podařilo zkorigovat skóre.

"Byl to pro mě neskutečný zážitek. Obrana nám na pár minut vypadla, asi to chtělo nějakou změnu, podpořit holky, což se povedlo," řekla Sporty TV Mučková, jež v brance nahradila Dominiku Píšovou.

"Byl to zápas hodně vyrovnaný na obě strany a už se těším na oslavy, které si užiju, protože pro mě je to první titul," dodala bývalá brankářka Poruby.

Kynžvart už sílu na zvrat nenašel, ale jeho hráčky po závěrečném hvizdu slavily historické stříbro i cenné vítězství na palubovce Mostu. "Vedly jsme o tři góly, ale nepovedlo se nám to zlomit. Jsem na nás ale hrdá, na tak malé město je to velký úspěch. Po třech sezonách jsme poprvé vyhrály na mostecké půdě, takže slzy od nás neuvidíte," řekla brankářka Kynžvartu a české reprezentace Sabrina Novotná.

Devět branek vítězného Mostu vstřelila dvacetiletá Eszter Ogonovszká. Nejlepší střelkyní zápasu byla ještě o rok mladší kynžvartská Veronika Vávrová, jež se trefila desetkrát, z toho sedmkrát ze sedmiček.

Písek dosáhl na medaili po dvanácti letech, v roce 2012 byl také bronzový. Sokol tradičně táhla bývalá bundesligová kanonýrka a reprezentační kapitánka Iveta Korešová, jež v posledním zápase sezony nastřílela devět branek. Slávistka Adriana Míšová dala osm gólů.

Výsledky odvet play-off házenkářek

Finále:
Most – Kynžvart 26:27 (13:13)
Nejvíce branek: Ogonovszká 9/3, Kuxová 4/2, Arciševská a Somionková po 3 – Vávrová 10/5, Patrnčiaková 7, K. Königová a Bezruková 3. První zápas 25:20, vyhrál Most.

O 3. místo:
Slavia Praha – Písek 26:21(14:8)
Nejvíce branek: Míšová 8, Vostárková a Vavroušková po 5 – Korešová 9/1, Indráková 5. První zápas 22:29, vyhrál Písek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články