Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky jdou do barážové odvety s náskokem, favoritem ale zůstávají Černohorky

České házenkářky čeká odveta play-off kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Černé Hoře. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného v pátek v domácím duelu zvítězily 26:24 a na palubovce soupeře v Nikšiči se pokusí proti velkému favoritovi dotáhnout senzaci a postoupit. Přímý přenos sledujte od 20:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Česko - Černá Hora
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Češky s Černou Horou neuspěly v play-off světové kvalifikace v roce 2011, o tři roky později v evropské kvalifikaci ani před třemi lety na Euru.

V pátek ale mistryně Evropy a stříbrné olympijské medailistky z roku 2012 zaskočily a teprve podruhé v historii je porazily. Reprezentantky mohly zvítězit ještě vyšším rozdílem, kdyby proměnily více sedmiček.

V odvetě Češky očekávají ještě těžší utkání i vzhledem k tomu, že v Černé Hoře má být bouřlivé prostředí.

"Tam to bude mazec. Už jsem to zažila, padaly na nás i petardy. Už jsme si tam něco prožily a ani tak nevím, jak se na to připravit. Celý zápas bude ještě tvrdší a to i v obraně. Musíme hrát svoji hru a bránit to, co jsme si domluvily," uvedla zkušená spojka Hana Kvášová.

Český tým si může dovolit i porážku o jednu branku, podle Bašného ale bude hrát na vítězství. "Mohli jsme uhrát i vyšší vítězství, ale je to vlastně jedno. Tam se začne za stavu 0:0 a budeme hrát na výhru. Myslím, že je reálná šance něco uhrát," sdělil Bašný.

"Hráčky si to ukázaly na hřišti, ukázaly to i Černohorkám. Domácí budou pod velkým tlakem. Černohorky nás ničím nepřekvapily, nemají nás čím překvapit. Musíme se zlepšit v proměňování šancí a sedmiček, pak tam šance je," doplnil český kouč.

Mistrovství světa bude od 29. listopadu do 15. prosince hostit Japonsko. Český celek usiluje o čtvrtý postup na velký turnaj po sobě a o třetí účast z posledních čtyř MS.

Předloni nečekaně obsadil osmou příčku, což je jeho maximum. V roce 2015 mezi elitou chyběl a v roce 2013 skončil patnáctý. Černohorky na minulém mistrovství světa vybojovaly šesté místo, což byl jejich nejlepší výsledek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články