Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Házenkářky chtějí po výhře v Rakousku potrápit i Švédsko

Most - Středeční výhra českých házenkářek v Rakousku o deset branek byla největším překvapením úvodního kola kvalifikace mistrovství Evropy 2012. Ještě těžší překážka ale čeká na svěřenkyně trenéra Jana Bašného dnes, kdy se střetnou s favoritem páté skupiny Švédskem. Utkání se bude hrát v rekonstruované hale v Mostu a cílem domácího výběru je co nejvíce potrápit celek, který na posledním Euru získal stříbrné medaile. Zápas začne mostecké hale s kapacitou 1 100 diváků v 16:00, přímý přenos vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

Český tým v Rakousku rozjel kvalifikaci náramně a hráčky se ještě více utvrdily, že mají na to bojovat o jedno ze dvou postupových míst. Úspěch proti Švédsku by se rovnal senzaci.

"Podali jsme zodpovědný výkon v defenzivě, Rakušanky neuměly najít protizbraň," liboval si po prvním duelu Bašný a naznačil, co by mělo být největší zbraní i pro další zápasy. Už po losu kvalifikace ale realisticky prohlásil, že cesta dál vede především přes týmy z druhého a třetího výkonnostního koše. Švédky patří dlouhodobě mezi naprostou elitu a za tou česká házená ještě pokulhává.

Zatímco Bašného svěřenkyně si musely první úspěch v kvalifikaci vydřít, Švédky měly čtvrteční duel proti Slovinsku pevně ve svých rukou. Už v poločase vedly o pět branek a konečný výsledek 27:20 ukázal, že Češky nečeká v sobotu lehká práce. Nicméně jisté je, že ze souboje dvou doposud nejlepších celků vzejde lídr páté skupiny, která bude dalšími zápasy pokračovat až v březnu příštího roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články