Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Házenkářky čeká tradiční turnaj O štít města Chebu

Cheb - České házenkářky čeká první akce od prosincového evropského šampionátu v Srbsku. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného se od čtvrtka do soboty představí na 40. ročníku tradičního turnaje O štít města Chebu a postupně se utkají s Rakouskem, Švýcarskem a Tuniskem. Všechna utkání českého výběru můžete sledovat exkluzivně na našem webu.

České házenkářky
zdroj: Getty Images

"Cílem chebského srazu i zápasového programu je navázat na mistrovství Evropy a také se v tréninku zaměřit na naše nedostatky, které konfrontace na mezinárodní scéně ukázala. Chceme také zařadit do širšího výběru některé nové tváře," uvedl kouč Bašný.

Příprava českého týmu už také směřuje k červnovému play-off o postup na mistrovství světa s Islandem. "Začneme pracovat na zefektivnění naší útočné hry na obranný systém 0-6, který Islanďanky preferují," nastínil Bašný.

Program českého týmu na turnaji:

čtvrtek 21. března: 18:00 Česko - Rakousko

pátek 22. března: 17:00 Česko - Švýcarsko

sobota 23. března: 13:00 Česko - Tunisko.

Všechna tři utkání vysílá exkluzivním přímým přenosem náš web.

Zapracovat chce ale i na dalších herních prvcích. "Musíme se zaměřit také na některé činnosti, ve kterých jsme neuspěli v Srbsku. Jde především o hru v oslabení a přesilovkách, kde jsme výrazně zaostávali za špičkou," podotkl český trenér.

Drtivou většinu týmu tvoří hráčky domácí ligy, ve výběru jsou pouze tři legionářky Crhová, Luzumová a Matoušková. Bašný musel kvůli zraněním na poslední chvíli oželet start opor Poznarové, Martinkové, Knedlíkové a brankářky Raníkové. Místo nich dodatečně povolal Kubáčkovou a gólmanku Roháčkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články