Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Házenkářky čeká proti Islandu poslední test před ME

Zlín - České házenkářky čeká závěrečná příprava před úterním vstupem do evropského šampionátu v Srbsku. V generálce se utkají ve Zlíně s dalším účastníkem mistrovství Islandem, v sobotu je za zavřenými dveřmi na programu odveta. V září Češky zdolaly Island na turnaji v Chebu rozdílem sedmi branek.

České házenkářky
zdroj: EPA autor: DRAGO PRVULOVIC

V minulém týdnu se reprezentantky zúčastnily turnaje v Kyjevě a ve čtvrtek se sešly na posledním srazu před šampionátem. "Každý z těch zápasů na Ukrajině ukázal náš celek v jiném světle. Pořád máme na čem pracovat," uvedl trenér Jan Bašný. Kouče čeká po dvojzápase rozhodování o závěrečné nominaci na mistrovství. V kádru je momentálně osmnáct hráček, do Srbska odjede šestnáct z nich. Po turnaji v Kyjevě se k týmu znovu připojily brankářka Barbora Raníková a Helena Štěrbová, které doléčovaly zranění.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky se připravují na ME

"Do Srbska pojede šestnáct hráček a připraveny budou dvě náhradnice. Přesnou šestnáctku nahlásíme pravděpodobně po pátečním zápase a hodně bude záležet na zdravotním stavu všech házenkářek," řekl Bašný. "Pokud nedojde k nějakým novým zdravotním komplikacím, je už teď jasné, že budeme vybírat z hráček, které hrály na Ukrajině, k nimž přibude Bára Raníková a Helena Štěrbová," dodal trenér.

V pondělí ráno se český celek přesune do Vídně, odkud odletí na šampionát. V základní skupině narazí Bašného svěřenkyně na Ukrajinu, Norsko a domácí Srbsko. Dál jdou první tři týmy. Češky startují na velké akci po osmi letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články