Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Zubří vybojovali vítězství v Českém poháru

Kopřivnice (Novojičínsko) - Český pohár získali házenkáři Zubří, kteří v dnešním finále porazili v Kopřivnici domácí celek 27:26. Vicemistr si tak spravil chuť po neúspěšném boji o extraligový titul s Karvinou. Zápas s houževnatou Kopřivnicí obrátil favorit po tuhé bitvě až v závěrečné desetiminutovce. Zubří vyhrálo Český pohár po triumfu z roku 1997 podruhé v historii.

Překvapivý skalp favorizované Dukly v semifinále dodal Kopřivnici kuráž i pro finále a dlouho se schylovalo k další senzaci. Domácí padesát minut vedli. Zejména v prvním poločase jim vycházelo, na co sáhli. Zubří to nejprve zkoušelo s vysunutou obranou, kterou však svěřenci Miroslava Bartoně rozvrátili elegantními kombinacemi do křídel a na pivota Gřese. Když soupeř zatáhl obranu na brankoviště, Kopřivnice zase skórovala ze spojek. 

Domácí ze své převahy vytěžili až šestibrankové vedení 14:8, ale úzký kádr nemohl ve vysokém tempu vydržet celých šedesát minut. Přestože Zubří se sice vyloženě trápilo proti postavené obraně, postupně likvidovalo výrazný deficit. Dlouho to bylo jen zásluhou gólů neomylného Jakuba Hrstky z levého křídla, v závěru se k němu však přidal i bratr Martin a Valaši soupeře přetlačili herně i fyzicky. Hosté se poprvé v utkání ujali vedení 23:22 a koncovku už zvládli. I když posledních třicet sekund museli odehrát v dvojnásobném oslabení, Kopřivnice se po zmatcích s rozehrávkou nedostala k poslední střele.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články