Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Házenkáři Zubří neprodali kůži lacino, ale Karviná z role nevypadla

Ostrý start play-off házenkářské extraligy obstarali hráči Karviné a Zubří. A favorit z Karviné, vítěz základní části soutěže, potvrdil, že chce do semifinále co nejrychleji. Zubří se dlouho drželo v kontaktu, ale postupem času se převaha Karviné začala projevovat i na skóre a to se zastavilo na hodnotách 37:30. Jedenácti góly k prvnímu čtvrtfinálovému úspěchu přispěl Vojtěch Patzel, hostům nepomohlo 13 branek Lukáše Mořkovského. Druhé utkání série na tři vítězství se hraje v neděli.

Utkání Zubří - Karviná
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

Karviná navázala na vzájemné zápasy v dlouhodobé části, v níž svého tradičního rivala zdolala rozdílem jedenácti a osmi branek. Svěřenci Michala Brůny šli dnes do vedení 5:1 a patřil jim také závěr prvního poločasu, kdy Zubří odskočili sérií čtyř branek na 19:13. Po přestávce dokázali hosté snížit svou ztrátu maximálně na čtyři góly.

"Zubří se pokusilo ze začátku udělat tvrdší atmosféru, ale s tím jsme počítali. Se zápasem jsem spokojený," řekl kouč Brůna České televizi. "Náš výkon byl docela dobrý, až na vstup do utkání. To je naše stará bolest, že začínáme hrát až za stavu 1:5. A škoda závěru prvního poločasu. To se pak těžko dohání a stojí to strašně moc sil. Začali jsme tam panikařit a nedrželi se toho, co jsme měli hrát. Ale jsme mladý tým, od nás se toho asi moc nečeká," uvedl trenér Zubří Michal Tonar.

Také v dalších třech čtvrtfinálových zápasech uspěly domácí týmy, tedy papíroví favorité na základě výsledků základní části. Plzeň po vyrovnaném prvním poločase (13:13) porazila 29:22 Kopřivnici, kterou zlomila až v závěrečné čtvrtině. Západočeši se mohli opřít především o výborného Karla Šmída v brance a střelce Milana Škvařila, autora sedmi gólů. V dresu Kopřivnice se trefil sedmkrát Portoričan Edwin Brito.

Vyrovnaný poločas sehrála také Dukla s Jičínem (17:16), hned v úvodu druhé půle ale získali Pražané pětigólové vedení a dokráčeli k jasnému vítězství 37:25. Devíti brankami se na tom podílel Matěj Klíma, sedmkrát se trefil Denis Harabiš.

Nejjednoznačnější duel sehrály Lovosice s Frýdkem-Místkem. Lovci povolili hostům v druhém poločase jen sedm gólů a vyhráli 36:20, když se mezi střelce zapsali všichni hráči vyjma brankářů.

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů - 1. zápasy:

Karviná - Zubří 37:30 (19:13)

Nejvíce branek: V. Patzel 11/2, Solák a Užek po 6 – Mořkovský 13/6, Havran 5.

Dukla Praha - Jičín 37:25 (17:16)

Nejvíce branek: Klíma 9, Harabiš 7/1, Grištšuk a Blecha po 4, Sviták 4/1 – Miľko, Šulc a Kastner po 4.

Lovosice - Frýdek-Místek 36:20 (20:13)

Nejvíce branek: Trkovský 7, Jonsson 6/1, Bouček, Kupa a Jonáš po 3 – Chudoba 5/1, Petrovský 4.

Talent tým Plzeňského kraje - Kopřivnice 29:22 (13:13)

Nejvíce branek: Škvařil 7, Chmelík a Režnický po 5, Tonar 5/3 – Brito 6, Fulnek a Hanus po 4 .

Skupina o udržení - 1. kolo:

Brno - Maloměřice 30:24 (15:13)

Nejvíce branek: Sekulič 6, Arsenič 5/1, Stein 4 – Hlipala 6/2, Jirák 5, Koubek a Hliničan po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články