Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkáři zakončí úspěšnou kvalifikaci o ME proti Izraeli

Čeští házenkáři se domácím duelem s Izraelem rozloučí s úspěšnou kvalifikací mistrovství Evropy. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého již po čtvrtečním vítězství 32:30 v Estonsku získali jistotu účasti na šampionátu v příštím roce a ve Frýdku-Místku budou na dálku hrát o teoretickou šanci na první místo ve skupině. K němu by potřebovali nepravděpodobné zaváhání vedoucího Islandu s Estonci. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři se chystají na poslední kvalifikační duel s Izraelem

Český tým vyhrál čtyři z dosavadních pěti zápasů čtyřčlenné skupiny. Jedinou porážku utrpěl na Islandu, který o skóre vede tabulku a má lepší bilanci ze vzájemných duelů.

K prvnímu místu by tak Sabatého výběr potřeboval v posledním kole kvalifikace získat více bodů než Seveřané. Triumf ve skupině by znamenal lepší pozici při losu závěrečného turnaje v Německu.

V prvním vzájemném duelu v Izraeli vloni v říjnu zvítězil český celek vysoko 29:19. Během nedělní domácí odvety ve Frýdku-Místku se oficiálně rozloučí s reprezentační kariérou brankářský veterán Martin Galia, který už do kvalifikace nezasáhl.

"Pořád je o co hrát, hrajeme o čest. Těšíme se i na fanoušky. Chceme to také Galošovi trochu zpříjemnit, že vyhrajeme a poté to spolu oslavíme," řekl Tomáš Babák.

Národní tým se na mistrovství Evropy kvalifikoval počtvrté za sebou a poosmé z posledních devíti kontinentálních šampionátů.

Soupeře pro závěrečný turnaj, který se uskuteční od 10. do 28. ledna příštího roku v Německu, určí českému celku los v Düsseldorfu 10. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články