Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkáři začali turnaj v Dánsku výhrou nad Norskem

Randers (Dánsko) - Čeští házenkáři porazili v rámci přípravy na mistrovství Evropy na úvod turnaje v dánském Randers tým Norska 33:28. Jedenácti góly se blýskl kanonýr Filip Jícha, přestože soupeř na něj hrál většinu zápasu osobní obranu. V sobotu čeká výběr trenéra Martina Liptáka utkání proti Slovinsku. Čeští hráči v úvodním duelu neustále vedli - ve 20. minutě již rozdílem pěti branek.

Do poločasu Norové snížili na 13:17. Po přestávce se soupeři povedlo přiblížit na tříbrankový rozdíl, i díky osobní obraně na Jíchu a častému vylučování českých reprezentantů. Český tým opět odskočil a vedl až o osm branek, než Norové opět snížili.

Musíme se lépe koncentrovat, tvrdí Lipták

Čtyřicet minut odchytal Petr Štochl, závěrečných dvacet pak Miloš Slabý. Do zápasu nezasáhli jen Mičkal, Zdráhala, Piskač a Stehlík. "Jsem spokojený, odehráli jsme zápas tak, jak jsme si řekli. Hráli jsme v tempu a zkoušeli si hru na postavenou obranu. Ukázalo se, že dokážeme zahrát velmi dobře, ale stále je potřeba pracovat," uvedl kouč Lipták, který tímto zápasem připravoval svůj tým na utkání ME se Španělskem.

"Velmi dobře jsme bránili a nedostali se do vážných problémů. Bohužel nám koncentrace vydržela padesát minut a my potřebujeme, abychom v takovém tempu a disciplíně odehráli aspoň 59 minut," dodal trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články