Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkáři vydřeli výhru nad Slovinskem 33:32

Zubří (Vsetínsko) - Čeští házenkáři vstoupili do turnaje o Pohár České televize těsným vítězstvím 33:32 nad loňskými vítězi ze Slovinska. Přestože takřka celé utkání v Zubří jen dotahovali vedení soupeře, necelé půl minuty před koncem vypíchl Slovincům míč v útoku Stehlík a z trháku zařídil výhru. Ta je však vykoupena zraněním pivota Hynka, který si v prvním poločase pochroumal koleno. Druhé utkání sehraje český výběr v pátek ve Zlíně proti Rakousku.

Bez řady opor se Češi větší část zápasu dívali soupeři na záda. Šik je sice v deváté minutě poslal poprvé do vedení 6:5, ale pak sebral domácím vítr z plachet slovinský gólman Škof, který v rychlém sledu chytil Filipovi s Mičkalem tři sedmičky. Češi devět minut nedali gól, kombinace skřípala a soupeř z toho hlavně po rychlých protiútocích vytěžil vedení o tři branky. Nespokojený trenér Martin Lipták sáhl po oddechovém času a jeho svěřenci se zvedli.

Závěr prvního poločasu už zase patřil Čechům, kteří zrychlili kombinaci a vyvinuli větší tlak na slovinskou obranu. Když několik úspěšných zákroků přidal brankář Slabý, třígólový náskok Slovinska vzal rychle za své. To už však Češi hráli bez zraněného pivota Hynka, který odkulhal do šatny s pochroumaným kolenem.

Závěr patřil domácím

Jeden z reprezentačních čekatelů Stehlík otočil v nástupu do druhé půle skóre na českou stranu. Po ráně Šika vedli domácí dokonce 18:16, ale soupeř je vyvedl z tempa a pohody vysunutím obrany. Vývoj se vrátil do starých kolejí. Slovinsko šlo třemi trefami v řadě do vedení, které vzrostlo až na 25:22. I hostům však v závěru utkání chyběla přesná ruka kanonýra Pajoviče, který stejně jako Hynek musel kvůli zranění odstoupit ze hry. Závěr však ovládli Češi: Štochl vyrazil ránu Žurana, Zdráhala po odvážném průniku srovnal na 32:32 a v závěru obrat dokonal Stehlík, který Slovincům vypíchl míč a z trháku 22 sekund před koncem zavěsil.

"Mužstvo prokázalo charakter a vůli, výhry nad tak kvalitním soupeřem si musíme vážit," řekl trenér českých házenkářů Martin Lipták. "Pochopitelně to dnes z naší strany nebylo bez chyb, v týmu je dost nových hráčů a to se nějak na souhře projevit musí. V prvním poločase jsme tam v určitých pasážích neplnili to, co jsme chtěli hrát. Chyběl větší tlak a tempo v útoku, ale pak se to zlepšilo," uvedl.

Česko - Slovinsko 33:32 (15:15)

Nejvíce branek: Motl 5/2, Filip, Bednařík a Stehlík po 5, Šik 4, Zdráhala 3 - Žvižej 11/5, Gajič 5/2, Pajovič, Dolenec a Špiler po 3. Rozhodčí: Macho, Hájek (oba ČR). Vyloučení: 3:4. Sedmimetrové hody: 2/5 - 7/7. Diváci: 1000

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články