Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkáři vstupují do kvalifikačního play-off. Duel s Makedonci má být odvetou za minulé vyřazení

Čeští házenkáři před sebou mají první duel vyřazovací fáze kvalifikace MS. Svěřenci nového španělského trenéra Xaviera Sabatého rozehrají dvojzápas se Severní Makedonií na domácí půdě ve Zlíně, soupeři chtějí oplatit vyřazení v play-off před šesti lety. Přímý přenos utkání sledujte od 20:05 na ČT sport a ČT sport Plus.

Čeští házenkáři
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Petter Arvidson

Národní celek byl díky třináctému místu na lednovém mistrovství Evropy při losu nasazený. Reprezentanti se vyhnuli části druhé fáze světové kvalifikace a nenarazili na papírově nejsilnější protivníky. Makedonci byli pro český tým dlouhá léta téměř osudovým a neoblíbeným soupeřem. I kvůli řadě sporných verdiktů rozhodčích reprezentanti prohráli několik velkých vzájemných zápasů.

"Chystáme se poctivě. V dnešní době není slabého týmu. Všichni víme, jak v Makedonii často naše kvalifikace dopadly. Chceme navázat na slušné zápasy, které jsme odehráli na mistrovství Evropy," řekl jeden z lídrů českého týmu Tomáš Babák.

"Náš tradiční soupeř, hodněkrát jsme se s nimi potkali v těchto vyřazovacích bojích. Bude to hodně o prvním zápase. Upřímně, potřebujeme velký náskok, protože všichni víme, jak to vypadá v Makedonii, kde přijde osm tisíc balkánských fanoušků. Potřebujeme prostě zvládnout domácí utkání ve Zlíně. Nechceme se za nic schovávat, chceme postoupit na mistrovství světa, to je jednoznačné," doplnila spojka Stanislav Kašpárek.

Severní Makedonie šla v poslední době výkonnostně dolů a na letošním Euru obsadila až 22. místo. "Na posledním mistrovství Evropy měli Makedonci velmi těžké soupeře. Ale je to velmi dobrý tým s hráči, kteří mají obrovské zkušenosti. Hrají v bundeslize, ve francouzské lize, hrají Ligu mistrů. Ten tým hraje dlouho pospolu. Budou to dva opravdu velmi těžké zápasy a čekám, že to bude hodně těsné. Máme obrovskou motivaci postoupit," uvedl Sabaté.

Třicetiletého rodáka z Barcelony čeká soutěžní premiéra u národního týmu. V březnu reprezentace pod jeho vedením odehrála dva přípravné zápasy se Srbskem s bilancí porážky a vítězství. "Je pro mě potěšením pracovat s tímhle týmem, užívám si to. Máme velmi pěknou kombinaci mladých a zkušených hráčů, kteří ty mladé učí. Atmosféra v mužstvu je úžasná, hráčům věřím," prohlásil Sabaté, jenž zároveň vede polský klub Wisla Plock.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články