Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Házenkáři vstupují do druhé poloviny kvalifikace ME, Ukrajině potřebují vrátit porážku

Zlín – Boj o házenkářské mistrovství Evropy se překlápí do druhé poloviny. Českou reprezentaci ve čtvrtém z šesti zápasů kvalifikace čeká ve Zlíně Ukrajina a ke zvýšení postupových šancí potřebuje soupeři vrátit venkovní porážku 23:26, po které klesla na třetí místo čtyřčlenné skupiny. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše mají z úvodních tří utkání kvalifikace pouze dva body za domácí vítězství nad Makedonií. Oba venkovní zápasy prohráli, vedle středečního duelu na Ukrajině podlehli na podzim na Islandu 24:25.

Tabulku vede Makedonie, která má stejně jako Ukrajina čtyři body. Poslední Island je o skóre za českým celkem. Na šampionát v příštím roce do Chorvatska postoupí první dva týmy z každé skupiny a nejlepší z třetích míst.

Českému celku se středeční duel v Sumech vůbec nepovedl. Ukrajinci mu svou netypickou a silovou házenou dělali velké problémy a hosté v průběhu utkání ani jednou nevedli. K tomu, aby měl český tým lepší bilanci ze vzájemných zápasů, by doma potřeboval soupeře porazit vyšším rozdílem než o tři góly.

"Nehráli jsme dobře. Musíme se oklepat a doma předvést úplně jiný výkon, vyhrát větším rozdílem. Kvalifikace je ještě dlouhá," uvedl český brankář Martin Galia.

"Musíme se prezentovat úplně jinak než na Ukrajině. Nehráli jsme tak, abychom mohli vyhrát. Věřím, že nás přijde podpořit hodně fanoušků, které budeme potřebovat," doplnil trenér Filip.

Utkání ve Zlíně začne v sobotu ve 14:00. Kvalifikaci český tým zakončí v červnu zápasy doma s Islandem a v Makedonii. Na posledním evropském šampionátu v loňském roce reprezentace chyběla, předtím startovala na Euru čtyřikrát za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři v kvalifikaci podlehli Ukrajině
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články