Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Házenkáři v přípravě na mistrovství Evropy podlehli Rakousku

Dvojutkáním s Rakouskem vstupuje do sezony házenkářská reprezentace, pro niž je to zároveň poslední příprava na evropský šampionát. První přátelský zápas sehrála na předměstí Vídně a podlehla v něm Rakušanům 30:35, když poločas byl vyrovnaný 18:18 a po něm vedla ještě 24:21. Potom ale kouč Rastislav Trtík dal příležitost i dalším hráčům a soupeř otočil skóre. Odveta se hraje v neděli v Brně a můžete ji sledovat v přímém přenosu na webu ctsport.cz. 

Trtík při první akci v sezoně postrádá ze zdravotních důvodů spojky kapitána Babáka s Bečvářem a také zkušeného brankáře Galiu, který má vážně poraněné koleno a přijde i o lednový šampionát. V brance proti Rakušanům začal Mrkva a stejně jako domácímu gólmanovi se mu v úvodu nedařilo.

Od začátku na palubovce kralovaly ofenzivy. Češi v úvodu dokázali proměnit téměř každou šanci, nedařilo se jim ale zachytávat rychlé protiakce soupeře, na které v oddychovém čase důrazně upozorňoval Trtík.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři podlehli v přípravě Rakousku

Po nerozhodném poločase vstoupili hosté do druhého dějství výborně a po brankové šňůře zhruba po 10 minutách odskočili do nadějného vedení 24:20. Trtík pak z palubovky stáhl většinu opor a nasadil mladíky. Ti na vrcholnou úroveň zatím nestačili.

Rakušané, kteří se rovněž chystají na lednové Euro, během několika minut lehce otočili stav. Závěr už pohodlně dotáhli k vítěznému konci, byť sami také nasadili několik nezkušených hráčů. Češi prohráli vzájemný zápas podruhé za sebou, vloni na Euru ve Vídni soupeři podlehli 29:32.

Přípravné utkání házenkářů:

Rakousko - Česko 35:30 (18:18)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články