Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Házenkáři v duelu s Rakouskem doplatili na řadu chyb

Zlín - Českým házenkářům druhé vystoupení na turnaji O pohár České televize nevyšlo. Po kolísavém výkonu a řadě chyb podlehli ve Zlíně Rakousku 26:31, což znamená, že po dvou hracích dnech se všichni účastníci turnaje srovnali na stejném počtu bodů a o celkovém vítězi tak rozhodnou závěrečné sobotní zápasy. Češi se utkají s Ruskem, které dnes výrazně o deset gólů prohrálo se Slovinskem.

Čeští házenkáři
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Výkon českých barev protkaly technické chyby, nepřesnosti i chabá ofenziva. I když hosté už po několika minutách přišli na půlhodinu o svou největší hvězdu Szilagyiho, který odstoupil po úderu do obličeje, diktovali tempo a v průběhu prvního poločasu vedli až o tři branky.

Výběr trenéra Martina Liptáka, který v rakouské lize působí, stejně jako proti Slovincům potkal dlouhý střelecký výpadek. Mezi pátým a šestým gólem bylo takřka devět minut prázdno. Hlavně kvůli zbrklé palbě ze střední vzdálenosti, ale také výborným zákrokům Marinoviče, který v rakouské bráně hravě chytal sedmičky i náskoky z brankoviště.

Navzdory snaze Liptákův celek na protivníka neměl. Konsolidovanější soupeř, který na rozdíl od české reprezentace na turnaj přivezl takřka nejsilnější možnou sestavu se všemi oporami z nedávného mistrovství Evropy, měl ucelenější obranu i vypilovanější útok. K rozhodujícímu trháku nasadili Rakušané v závěrečné čtvrthodině. Čtyřmi brankami za sebou odskočili na 22:17 a výrazný náskok už nepustili z rukou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články