Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři se pokusí obrátit stav utkání s Rumuny. V sázce je MS

Čeští házenkáři nastoupí proti Rumunsku do odvety play-off kvalifikace mistrovství světa. V Brně se rozhodne o tom, zda postoupí na šampionát v příštím roce. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého se pokusí otočit dvojzápas po úvodní porážce 30:31. Přímý přenos sledujte od 16:20 na ČT2 a ČT sport Plus.

Čeští házenkáři
zdroj: Česká házená autor: Hana Vrbková

Český tým předvedl v Rumunsku rozpačitý výkon. Na začátku druhého poločasu prohrával už o sedm branek, ale v závěru ztrátu téměř smazal. Reprezentanti věří, že v odvetě před domácím publikem se předvedou v lepším světle a potvrdí roli favorita. "Nakonec je to před odvetou přijatelná prohra. Doufám, že v odvetě předvedeme lepší výkon. Musíme se lépe připravit v obraně, lépe si to rozebrat. Soupeř se na náš systém asi také jinak připraví. Bude to i o tom, abychom proměňovali šance," řekl křídelník Jakub Štěrba.

"Rumunsko je kvalitní tým, který to jen tak nevzdává. Nebude to jednoduché, ale domácí zápas je pro nás výhodou. Takže doufám, že to zvládneme," podotkl nejlepší český střelec prvního utkání Tomáš Piroch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Rumunsko – Česko

Šampionát od 14. ledna do 2. února příštího roku uspořádají Dánsko, Chorvatsko a Norsko. Český tým na mistrovství světa naposledy hrál v roce 2015, kdy skončil v Kataru na 17. místě. Před třemi lety se měli reprezentanti představit na šampionátu v Egyptě, kvůli vysokému počtu případů koronaviru v mužstvu ale na poslední chvíli účast odřekli.

Rumuni na mistrovství světa šestkrát po sobě chyběli, na lednovém Euru skončili až na 22. pozici sedm příček za českým mužstvem. Jubilejní 100. start za reprezentační A-tým si v utkání připíše jedna z českých opor Tomáš Babák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články