Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Házenkáři se na Ukrajině budou muset vyrovnat se specifickou halou

Zlín - Náročnou výzvu, ale jasný cíl mají před sebou čeští házenkáři v kvalifikaci na evropský šampionát. Aby si svěřenci Jana Filipa a Daniela Kubeše přiblížili postup na ME, potřebují získat ideálně čtyři body z dvojzápasu s Ukrajinou. První zápas odehrají ve středu na hřišti soupeře, kde je čekají velmi nezvyklé podmínky. Přímý přenos sobotního utkání Česko – Ukrajina sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáře čeká na Ukrajině velmi specifické prostředí

V ukrajinském Sumy číhá na házenkáře komplikace - hrací plocha obehnaná atletickou dráhou. Neobvyklé řešení bude ztěžovat zejména zakládání rychlých protiútoků.

"Když protihráč netrefí branku, tak bude muset brankář pro míč dlouho běžet a bude tak velmi těžké zahrát první nebo druhou vlnu," vysvětluje brankář polského Zabrze Martin Galia.

Navzdory netradičním podmínkám má reprezentace jasný cíl, dvě vítězství. "Pokud se nám podaří vyhrát tyhle dva zápasy, tak bude situace před koncem kvalifikace v červnu jednodušší," soudí Kubeš.

Po loňských úvodních dvou zápasech kvalifikační skupiny mají všechny čtyři týmy dva body za jednu výhru a jednu porážku, český celek vede tabulku díky nejlepšímu skóre. Nejprve prohrál 24:25 na Islandu a poté porazil Makedonii 35:28.

Na lednový evropský šampionát do Chorvatska postoupí z každé skupiny dva týmy a nejlepší celek z třetích míst.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články