Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Házenkáři se na MS utkají kromě Švédska a Egypta také s Chile

Je rozhodnuto o zbývajícím soupeři českých házenkářů v základní skupině MS. Tým se kromě Švédska a domácího Egypta utká v lednu také s Chile. Jihoameričané se nominovali poté, co byl zrušen plánovaný kvalifikační turnaj.

Utkání Chorvatsko - Česko
zdroj: AP autor: Ronald Zak

Chile si mělo o účast na šampionátu zahrát na začátku listopadu proti Paraguayi, Kolumbii a Salvadoru, kvůli koronavirové pandemii se ale turnaj neuskutečnil. Chilané se dostali do Egypta díky tomu, že byli ze čtyř celků nejlépe postaveným týmem na posledním mistrovství Jižní a Střední Ameriky.

Chile si zahraje na světovém šampionátu pošesté v historii, jeho maximem je 16. místo z minulého mistrovství. "Očekávali jsme, že by posledním nominovaným týmem mohlo být právě Chile. Není to slabý soupeř a není radno ho podcenit. Na minulém šampionátu porazili Chilané například Rakousko," uvedl jeden z dvojice českých trenérů Jan Filip.

"Nemáme o tomto soupeři bohužel příliš mnoho dalších informací. Naší výhodou ale je, že proti němu nastoupíme až ve třetím zápase šampionátu. Budeme tak moci výkony soupeře analyzovat přímo v průběhu mistrovství světa," dodal Filip.

Šampionát začne 13. ledna a ze základních skupin postoupí první tři týmy do další fáze. Český tým figuruje ve skupině G.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články