Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Házenkáři prohráli úvodní zápas o MS v Rusku o gól

Astrachaň - Čeští házenkáři prohráli úvodní zápas o postup na mistrovství světa s Ruskem v Astrachani těsně 22:23, v poločase o jeden gól vedli (12:11). Odveta se uskuteční za týden v Pardubicích. Češi toužili uhrát solidní výsledek pro domácí odvetu, což se jim podařilo. "Je to výborný výsledek do odvety. I když jsme dlouho sahali po vítězství, tak prohra o jednu branku je podle mě hodně dobrá a dává nám šanci na postup," řekl Karel Nocar, autor čtyř branek. 

Filip Jícha
zdroj: AP

V brance od začátku zářil Petr Štochl a dobře fungující obrana nedávala Rusům mnoho příležitostí převzít iniciativu. V české sestavě nechyběl po zdravotních problémech jeden z nejlepších házenkářů světa Filip Jícha, na něhož hráli Rusové poloosobní obranu. Skóre bylo vyrovnané od prvních minut, žádný z týmů se nevzdálil na víc než dvoubrankový rozdíl.

Karel Nocar: "Jsme v poločase a víme, co musíme zlepšit. Myslím, že rezervy v našem výkonu byly, ale teď víme, na co se zaměřit. Pokud se poučíme, můžeme slavit. Oba týmy se soustředily na obranu, to bylo vidět, hrálo se hodně tvrdě."

Do šaten šli s nejmenším možným náskokem svěřenci Martina Liptáka, jenže domácí brzy skóre otočili a vedli prakticky až do konce. Sedm sekund před koncem měli čeští házenkáři poslední šanci vyrovnat, jenže střela v síti neskončila. Střeleckou zodpovědnost na sebe při úporné ruské obraně Jíchy vzal Pavel Horák a se sedmi góly byl nejlepším českým střelcem.

Šampionát bude hostit v lednu Španělsko, z 24 účastníků je zatím jistých jedenáct. Z Evropy doplní pořádající celek, obhájce titulu Francouze a trojici medailistů z letošního ME Dánsko, Srbsko a Chorvatsko ještě devět týmů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články