Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Házenkáři Plzně začali semifinále svižně a pražskou Duklu přehráli o osm branek

První semifinále STRABAG RAIL Extraligy nabídlo tradiční derby, když proti sobě v úvodním zápase série nastoupili hráči Plzně a pražské Dukly. Talent tým Plzeňského kraje zvítězil nad pražskou Duklou 31:23, zejména díky exceletnímu výkonu brankáře Karla Šmída. Série se nyní přesune do Prahy.

zdroj: Facebook - Talent Plzeň autor: Facebook - Talent Plzeň

Dukla zahájila zápas lépe, ale ještě během prvního poločasu si Plzeň vypracovala náskok pěti branek. Dukla se sice ve druhé půli nadechla k útoku a možnému obratu, západočeši drama ale nepřipustili a díky sérii čtyř branek znovu odskočili a výhru si s přehledem pohlídali.

"Vítězství je povzbuzující a ještě víc mě těší, že jsme vydrželi hrát ve velmi slušné kvalitě celý zápas, i když jsme pár hráčů prostřídali. Výsledkově nám sice nevyšly oba úvody poločasů, ale to bylo v momentech, kdy gólman Petržala předváděl skvělé zákroky. Důležité bylo, že jsme nezačali bláznit a drželi jsme se svého stylu. I nás ve zbytku zápasu výrazně podržel Karel Šmíd v brance," pochvaloval si trenér domácích Petr Štochl.

"Dneska jsem si to prohráli v hlavách, když jsme v úvodu vedli, měli jsme toho lépe využít. Ve chvíli, kdy Plzeňáci srovnali, dali jsme hlavy dolů, zahodili jsme pět jasných šancí. A ve druhé půli, když jsme se dotáhli na jediný gól, přišlo to samé," konstatoval trenér Dukly Daniel Čurda. "V těchto chvílích musíme dát soupeři víc najevo, že máme navrch. Kluci byli špatně mentálně nastavení. Musí se najít někdo v poli, kdo zvedne prapor. Ne jen Tomáš Petržala v bráně,“ dodal.

Nejlepším střelcem zápasu byl s osmi góly plzeňský pivot Daniel Režnický: "Jsme hrozně rádi, že jsme vykročili do série vítězně, je to hodně důležité. To, že jsem zrovna já dal tolik branek, vyplynulo ze hry. Velkou zásluhu na tom má Honza Stehlík, který mě perfektně uvolňoval," uvedl.

Semifinálová série bude pokračovat druhým zápasem, jenž bude domácím pro Pražany.

Výsledek semifinále play off házenkářské extraligy mužů

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápas:

Talent tým Plzeňského kraje - Dukla Praha 31:23 (16:11)

Nejvíce branek: Režnický 8, Škvařil 7, Tonar 6/4 – Blecha 5, Klíma a Křístek po 4.

O 5. až 8. místo - úvodní utkání:

Kopřivnice - Jičín 25:25 (14:13)

Nejvíce branek: Gřes a Fulnek po 4, Střelec a Hanus po 3 – Krahulec 5, Thorovský 4, Kastner, Hlava a Drbohlav po 3.

Play out - 3. kolo:

Hranice - Maloměřice Brno 25:23 (9:9)

Nejvíce branek: Mucha 6, Rumian a Zbránek po 4 – Hlípala 8, Kučera 3/2.

Nové Veselí - KP Brno 26:30 (10:12)

Nejvíce branek: Korbel 4, Dodica 4/3, Ptáčník, Krčál a Parolly po 3 – Arsenič 10/6, Burget 5, Jezdimirovič 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články