Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkáři Plzně vyhráli v Novém Veselí a jdou do play-off z prvního místa

Kdo půjde do play-of extraligy házenkářů z prvního místa? O to se hrálo v posledním zápase základní části v Novém Veselí. Tamní čtvrtý celek tabulky už měl své jisté, ale hosté z Plzně ztráceli na vedoucí Karvinou jediný bod a po výhře 31:21 ji předstihli. Plzeň tak narazí ve vyřazovacích bojích na osmé Lovosice a Nové Veselí čeká Dukla.

Plzeňský kouč vyloučil jakékoli kalkulace s tím, že by si jeho celek mohl vybírat soupeře při postupu z prvního nebo druhého místa. "Nebudeme kalkulovat s tím, kterého soupeře budeme mít v play-off. Karviná nám hodila rukavici, když remizovala v Lovosicích, chceme vyhrát," řekl před zápasem trenér Michal Tonar. 

K tomu jim mohl pomoci i fakt, že Veselí šetřilo některé hráče pro play-off proti Dukle. To už před zápasem potvrdil kouč domácího týmu Petr Hladík: "Šetříme hráče na zápasy proti Dukle. Bude to pro nás moc těžké."

To se také postupem času víc a víc projevovalo i na skóre, které hráči Plzně navyšovali, až to skončilo rozdílem deseti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Plzně vyhráli základní část extraligy

"Jsem rád, že jsem mohl využít i hráče z lavičky a ten náskok zůstal. Jako příprava na první kolo play-off to vyšlo bezvadně," konstatoval trenér Tonar.

Plzeň navázala na prvenství v základní části z roku 2017. Loni šlo do play-off z prvního místa Zubří, které letos mezi osmičkou postupujících chybí. Vítěz základní části získal titul naposledy v roce 2015, kdy se to povedlo právě Plzni.

A jak vypadají dvě zbývající dvojice pro první kolo play-off, které začne o nadcházejícím víkendu na palubovkách výše umístěných týmů? Obhájce titulu z Karviné čeká ve slezském derby Frýdek-Místek. Třetí Kopřivnice narazí na Jičín.  

Extraliga házenkářů - 22. kolo:

Nové Veselí - Plzeň 21:31 (10:15)
Nejvíce branek: Dodica 5/3, Ptáčník 4, Štohanzl 3 - J. Tonar 7, Šindelář 5, Chmelík 3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články