Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Házenkáři Plzně ve finále s Karvinou srovnali krok

Plzeňští házenkáři nepustili Karvinou do trháku a v domácím prostředí vyrovnali finále extraligy na 1:1. Obhájce titulu i díky deseti brankám Jana Stehlíka zvítězil 32:25. Série na tři výhry bude pokračovat v sobotu v hale Baníku a boj o titul se pak vrátí ještě ve středu opět do Plzně.

Utkání Plzeň - Karviná
zdroj: ČTK

Stehlík dnes začal famózně, postaral se o první čtyři branky Talentu. "Jsem rád, že jsme se zlepšili ve všech činnostech. I herní projev jsme změnili. V Karviné jsme hodně špatně začali a trápili se, dneska daleko víc bojovali. A byli jsme odvážnější," porovnal obě bitvy o titul dnešní nejlepší střelec Stehlík.

První finále v Karviné před čtyřmi dny ovládli domácí rozdílem pěti branek (33:28), přičemž o třetinu z nich se postaral Vojtěch Patzel. Tentokrát na takový výkon nenavázal. "Začátek nebyl špatný, ale pak jsme začali špatně bránit a můj výkon dneska byl hrozný. Místo toho, abychom na začátku druhého poločasu něco udělali, tak nám odskočili," řekl Patzel.

Zpočátku měli mírně navrch hosté, ale od 14. minuty po vyrovnání na 8:8 už Západočeši soupeře nepustili ani na remízový stav. Naopak vedení navyšovali a nakonec vyhráli o sedm branek. I v pátém vzájemném zápase sezony tak uspěl domácí celek. Karviná doma v tomto ročníku ještě neprohrála ani jednou. "Budeme to chtít potvrdit," dodal Patzel.

Plzeňští se snaží o mistrovský hattrick, neboť jim patřily poslední dva dohrané ročníky extraligy. V souboji o bronz Dukla proti Zubří také sérii vyrovnala na 1:1 po vítězství 34:28.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Plzně vyrovnali finále s Karvinou

Finále play-off házenkářské extraligy mužů - 2. zápas:

Talent tým Plzeňského kraje - Karviná 32:25 (19:16)

Nejvíce branek: Stehlík 10, Linhart 4, Vinkelhöfer 4/4 - Sobol 6, Solák 5, Patzel 2. Stav série: 1:1.

O 3. místo - 2. zápas:

Dukla Praha - Zubří 34:28 (15:10)

Nejvíce branek: M. Březina 8, Krušberský 6, Sviták 5 - Mičkal 5, Havran a Palát po 4. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články