Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Házenkáři Plzně uspěli v Lovosicích a vedou extraligu

Lovosice - Házenkáři Plzně vyhráli v Lovosicích souboj o první příčku v extraligové tabulce. Svěřenci Martina Šetlíka uspěli 22:18 a na Lovosice mají po dohrávce 14. kola jednobodový náskok. Navíc si Plzeňští připsali už jedenácté utkání bez bodové ztráty. Naposledy prohráli koncem září v Hranicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih házenkářského utkání Lovosice - Plzeň

Do lovosické sestavy se vrátil uzdravený kanonýr Jiří Motl, kvůli zánětu průdušek ale chyběl Milan Berka. Po vyrovnaném poločase 11:11 ztratili domácí zápas na začátku druhé půle, kdy nedokázali Plzni vstřelit dlouhých čtrnáct minut gól. V brance hostů zářil Radek Motlík s úspěšností 54 procent.

Lovosice jsou sice nejofenzivnějším týmem soutěže, Plzni však daly pouze 18 branek a jejich série šesti vyhraných zápasů tak skončila. "Celou sezonu nám šlape obrana, navíc opět výborně zachytal Motlas," ocenil přínos gólmana plzeňský pivot Jakub Šindelář. Trenér Lovosic Vladimír Šuma litoval, že jeho tým neměl osobnost, která by dala kolem šesti branek. "Pro Landu to bylo hrozně těžké, soupeři na něj byli dobře nachystaní. Šel do toho naplno, ale síly došly," řekl.

V závěru se domácí dotáhli na rozdíl tří gólů, ale bez tří hráčů základní sestavy neměli moc možností v útoku kombinovat. "My jsme v Plzni vyhráli, teď jsou o bod před námi. Jsme v polovině soutěže a tohle byla ta lehčí půlka. Věřím, že přes zimu se vrátíme zase do pohody a tým bude fungovat tak jako předtím," dodal Šuma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články