Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Házenkáři Plzně jsou v 2. kole Poháru EHF

Házenkáři Plzně porazili islandský Haukar také v odvetě a postoupili do druhého kola Poháru EHF. Západočeši po venkovní výhře 25:20 zvítězili na domácí palubovce 26:25 a v říjnu je čeká dvojutkání s izraelským celkem Hapoel Ašdod.

Radost házenkářů Plzně
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Plzeň se navzdory relativně bezpečnému náskoku z prvního duelu musela v domácí odvetě o postup strachovat. Poločas český mistr prohrál 14:15 a v úvodu druhé půle Islanďané odskočili na 19:14, čímž smazali svou ztrátu z minulé neděle.

Talent zaostával o čtyři až pět gólů do 48. minuty, kdy začal stahovat. Poté co Haukar šest minut před koncem znovu zvýšil na rozdíl tří branek, Plzeň zvládla závěr lépe a se sirénou ještě Jakub Douda svým desátým gólem v zápase rozhodl o výhře.

"Potvrdilo se, že půjde o těžký zápas. V první půli náš výkon nebyl dobrý. Začali jsme lehkovážně, což je škoda, protože výsledek by mohl být lepší. Postup o celkem šest gólů je hezký, ale děláme jednoduché chyby. Nástup do druhého poločasu? Je vidět, že na některé hráče zvýšený hlas nestačí... Od druhé poloviny závěrečné půle se ukázala zkušenost a vnitřní síla mužstva," uvedl trenér Plzně Michal Tonar.

S Hapoelem Ašdod, jenž byl nasazen přímo do 2. kola, se jeho svěřenci utkají 5., či 6. října doma a 12., či 13. října v Izraeli.

Plzeň - Haukar 26:25 (14:15)

Nejvíce branek: Douda 10, Tonar a Šafránek po 4 - Jonasson 7, Baumruk a Olafsson po 5. První zápas 25:20, postoupila Plzeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články