Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři odjeli na Vánoční pohár. Prověřit chtějí obranu i útok

Vratislav – Házenkářskou reprezentaci čeká v půlce ledna pokračování kvalifikace o postup na světový šampionát 2017. Dnes odcestoval širší výběr na přípravný Vánoční pohár do polské Vratislavi. Chybí řada opor v čele s Filipem Jíchou a také hráči z bundesligy. Proto trenéři povolali po roce Michala Kasala z Porta a premiérově lovosického Jana Landu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři se budou připravovat na Vánočním poháru

Českou nominaci opět ovlivnila zranění a onemocnění, na poslední chvíli vypadli Janové Sobol a Užek. Nahradili je pivot Libor Hanisch, křídlo Tomáš Hes a spojka Landa, který by měl odehrát své první reprezentační zápasy.

"Byli jsme nucení prakticky při každé akci měnit střední blok na pozici tři a čtyři. Chceme dát prostor Honzovi, protože je to vysoký hráč," uvedl trenér Jan Filip.

Trenéři nepovolali hráče z německých lig, kteří budou hrát ještě v neděli 27. prosince. "To by bylo kontraproduktivní kvůli rychlému cestování a nemožnosti společného tréninku," řekl Filip.

Ve Vratislavi se Češi utkají v pondělí s Íránem a poté s jedním ze dvojice Polsko, Ukrajina. "Jde nám o to, abychom se zlepšili a obnovili činnosti, které provádíme v útoku i obraně," zdůraznil Filip.

Po Vánočním poháru čekají házenkáře zkraje ledna dva zápasy se Švédskem. Poté oznámí trenéři šestnáct nominovaných na Turecko. Češi na začátku listopadu dvakrát porazili Belgii a zatím vedou tříčlennou skupinu. Do červnového play-off o účast na světovém šampionátu postoupí pouze vítěz.

Nominace na turnaj v Polsku:

Brankáři: Martin Galia, Tomáš Mrkva.

Spojky: Tomáš Babák, Ladislav Brykner, Michal Kasal, Jan Landa, Vojtěch Petrovský, Jan Stehlík, Ondřej Zdráhala.

Křídla: Tomáš Hes, Jakub Hrstka, Miroslav Jurka, Milan Kotrč.

Pivoti: Libor Hanisch, Leoš Petrovský, Petr Šlachta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články