Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Nového Veselí budou na Kypru dohánět čtyřgólové manko

Úvodní zápas 2. kola Evropského poháru prohráli házenkáři Nového Veselí s Famagustou 28:32 a nevypracovali si dobrou pozici pro sobotní odvetu. Ta se bude hrát po dohodě klubů opět v Limassolu se začátkem v 19:15 SEČ.

Utkání Nové Veselí - Kopřivnice
zdroj: facebook.com/Házená Nové Veselí

Svěřenci Petera Kostky sice dali při premiéře v evropských pohárech první čtyři góly utkání, ale poločas skončil nerozhodně 14:14. Extraligový celek ztratil ve druhém poločase dvoubrankové vedení, ale ještě v 50. minutě byl stav 25:25. Závěr ale vyšel lépe kyperskému týmu.

Sokol chtěl původně odehrát dvojzápas v domácí ZDT Aréně, kvůli pandemické situaci v České republice ale nakonec souhlasil s odehráním obou střetnutí u soupeře. Aktuálně až desátý tým extraligy v této sezoně vyhrál jediný soutěžní zápas, nad Maloměřicemi.

Evropský pohár je nástupcem dosavadního Vyzývacího poháru a je kvalitativně nejslabší ze tří pohárových soutěží. Vedle Nového Veselí ho budou hrát také Zubří, které postoupilo do 3. kola bez boje po odstoupení soupeře, a Dukla Praha, jež byla do 3. kola přímo nasazena.

Karviná kvůli nejisté situaci způsobené pandemií koronaviru a také z finančních důvodů ze soutěže odstoupila.

Úvodní utkání 2. kola Evropského poháru házenkářů:

Nové Veselí - Famagusta 28:32 (14:14), hráno v Limassolu
Nejvíce branek: Dodica 7/3, Kocich 4, Bartůněk a Melichar po 3 - Moraitis 10, Kritikos 7, Kesidis 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články