Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkáři načli Vánoční pohár remízou s Maďarskem

Katovice - Čeští házenkáři remizovali v úvodním zápase Vánočního poháru za účasti čtyř zemí v Katovicích s Maďarskem 26:26. Ve vyrovnaném duelu vedly oba celky o tři branky, reprezentanti nakonec zachránili nerozhodný výsledek dvěma góly v závěru. V pondělí je čeká souboj s domácím Polskem; vystoupení na turnaji, který je přípravou na lednové mistrovství světa, pak uzavřou v úterý proti Slovensku.

Čeští házenkáři
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Češi neprohráli s Maďarskem, čtvrtým týmem z posledních olympijských her, ani druhé letošní utkání. V lednu zvítězili těsně o gól a vyrovnané bylo i toto měření sil.

"Jsem rozpačitý, protože jsme nehráli dobře. Výkon byl spíš takový ospalý, proto nejsem spokojený. Viděl jsem v zápase úseky, kdy jsme hráli slušně, ale také kdy jsme hráli opravdu špatně," řekl jeden z dua trenérů Daniel Kubeš.

Reprezentace nastoupila bez šesti legionářů v čele s kapitánem Filipem Jíchou, kteří se k týmu připojí až 2. ledna na soustředění v Plzni před šampionátem v Kataru. Většinu první půle nekompletní český celek dotahoval a jednu chvíli prohrával o tři góly.

"Zatím jsme se výkonnostně příliš dopředu neposunuli a s takovým výkonem bychom se s těmi nejlepšími nemohli měřit. Pro další dva zápasy v Katovicích musíme zvýšit intenzitu ve všech herních činnostech. A u některých hráčů zlepšit přístup, aby si uvědomili, že hrají za národní tým," dodal Kubeš.

Do přestávky ale reprezentanti srovnali na 13:13 a po změně stran naopak hned v úvodu druhé půle sami odskočili do tříbrankového vedení. Mezi 49. a 55. minutou ale potkal Čechy střelecký výpadek a soupeř postupně otočil skóre na 26:24. V závěru si ale národní tým dvěma góly zajistil remízu a s Maďary, kteří nepostoupili na světový šampionát, hrál nerozhodně podruhé z posledních tří vzájemných soubojů.

Noví čeští trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš ve třetím duelu na lavičce reprezentace dosáhli na druhou remízu, na první výhru ale stále čekají. Do startu mistrovství světa v Kataru sehrají jejich svěřenci vedle zbylých zápasů na turnaji v Katovicích ještě dva přípravné duely v Německu 9. a 10. ledna.

Vánoční pohár házenkářů v Katovicích (Polsko):

Česko - Maďarsko 26:26 (13:13)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Krupa - Číp, Sobol, Zdráhala, Kasal po 4, Motl 3, Babák, Linhart po 2, Škvařil, Vinkelhöfer, Hanisch po 1, Bečvář, Petrovský, Šindelář, Chudoba, Szymanski. Rozhodčí: Jerleck, Labuň (oba Pol.). Vyloučení: 4:4.

Polsko - Slovensko 28:20 (15:10)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články