Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkáři na závěr turnaje v Rakousku udolali Řecko 25:24

Kufstein - Čeští házenkáři ve svém závěrečném utkání na přípravném turnaji v Rakousku porazili Řecko 25:24. Vítězný gól dal tři sekundy před koncem Pavel Horák, se sedmi góly nejlepší střelec duelu. Svěřenci slovenského trenéra Martina Liptáka zakončili turnaj hraný ve městech Innsbruck a Kufstein s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Český celek nastoupil bez tří legionářů z Německa Kubeše, druhého nejlepšího házenkáře světa za minulý rok Jíchy a Sklenáka, a s Řeky se celý zápas střídal ve vedení. Liptákovi svěřenci měli lepší vstup a v deváté minutě zvyšoval Nocar už na 5:1, soupeř ale rychle otočil skóre a ve 24. minutě pro změnu vedl o čtyři branky on.

Poločas skončil remízou a ve stejném duchu probíhala i druhá půle. Češi získali mírný náskok, pak ale museli většinu času dotahovat. Ještě v 53. minutě prohrávali 20:23, závěr jim ale vyšel výborně. Na začátku poslední minuty nejprve srovnal Číp a tři sekundy před koncem rozhodl Pavel Horák.

Český celek vyhrál stejným poměrem jako ve čtvrtek proti domácímu Rakousku, v pátek podlehl o pět branek Slovinsku. Turnaj byl pro reprezentaci přípravou na červnové kvalifikační dvojutkání o postup na světový šampionát proti Rusku.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články