Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři ladí formu před ME, sehrají turnaj v Srbsku

Praha - Čeští reprezentanti v házené ladí formu před nadcházejícím Mistrovství Evropy. Někteří z nich, jako například David Juříček, si užívají v přímořských letoviscích na jihu Francie, jiní tvrdě trénují doma. Vyhlídky na úspěch jsou nadějné. Los přidělil českému týmu házenkáře Makedonie, Švédska a Německa, což reprezentační kouč Martin Lipták považuje za dobrý los a hratelnou skupinu. Českým hráčům se navíc daří. Příkladem může být hrající trenér Jan Filip, který dopomohl svému St. Gallenu k vítězství nad Sugr Araou hned čtyřmi góly. První zkouškou před ME bude kvalitně obsazený turnaj v Srbsku, kde od čtvrtka do neděle sehrají házenkáři tři zápasy.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24

Malebné Azurové pobřeží se Davidu Juříčkovi vrylo pod kůži. Po sedmi úspěšných letech ve velkoklubu Montpellier se před sezonou musel stěhovat do menšího St. Raphaelu - na jihu Francie ale zůstal. Navíc ambiciózní tým míří nahoru, v lize je třetí. Ve šlágru kola přivítal druhé Chambéry reprezentačního kapitána Karla Nocara. Vitální Juříček plnil roli opory, aktivně bránil a přidal 4 branky. Poctivý bojovník Nocar sice vyšel střelecky naprázdno, ale na konci se radoval z výhry 23:20 a posunu na první příčku v lize mistrů světa.

Švýcarský St. Gallen hraje střed domácí soutěže, ale spřádá smělé plány, které by měl realizovat hrající trenér Jan Filip. V týdnu připravuje taktiku, během zápasu klasicky přidává góly z pravého křídla. Proti sousedovi v tabulce Suhr Araou se trefil čtyřikrát a pomohl k vítězství. Respekt si umí sjednat na hřišti i v šatně....všichni 3 jmenovaní reprezentanti už v pondělí trénovali s národním týmem, který do Srbska odcestuje v kompletním složení.

Házenkáři postoupili na Mistrovství Evropy spolu s Norskem ze skupiny, kde jim soupeři byli ještě hráči Řecka a Nizozemí. Los nadcházejícího mistrovství jim ve skupině přiřadil hráče Makedonie, Švédska a Německa. Trenér Martin Lipták má ze skupiny radost.

"S losem jsem určitě spokojen, myslím, že máme dokonce lepší skupinu než vítěz naší kvalifikace Norsko. I když tam máme týmy, které v posledním desetiletí na vrcholných akcích byly úspěšné - Německo, Švédsko, určitě je to hratelná skupina hodná postupu do další fáze. K tomu se přidala Makedonie, pro kterou je již samotný postup na mistrovství Evropy velký úspěch. Mohli jsme dostat i těžší celky jak z prvního, tak z druhého koše. Povinností je porazit Makedonii a k tomu přidat vítězství nad silným celkem. To nás dovede k postupu. Skupinou smrti je určitě skupina C, kde je Maďarsko, Španělsko, Rusko a Francie," uvedl reprezentační trenér. 

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články