Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Kielu s trenérem Jíchou a brankářem Mrkvou získali v házenkářské Lize mistrů bronz

Házenkáři Kielu s českým trenérem Filipem Jíchou a reprezentačním brankářem Tomášem Mrkvou obsadili na finálovém turnaji Ligy mistrů třetí místo. V souboji vyřazených semifinalistů porazili v Kolíně nad Rýnem trochu překvapivě 32:28 další německý tým Magdeburg. Ve finále zdolala Barcelona 31:30 dánský Aalborg.

Trenér Kielu Filip Jícha
zdroj: Reuters autor: Fabian Bimmer

Kiel si prestižním vítězstvím před 20 tisíci diváky nad bundesligovým konkurentem spravil částečně náladu po sobotním debaklu o dvanáct gólů od Barcelony.

THW zároveň zakončil výhrou na své poměry neúspěšnou sezonu, v níž poprvé od roku 2018 nezískal žádnou trofej.

Magdeburg naopak už v sobotu porážkou 26:28 s Aalborgem přišel o šanci na historický čtvrtý titul v ročníku.

Do Kolína nad Rýnem přijel ověnčen triumfem v mistrovství světa klubů a domácím double za ligový titul a Německý pohár.

Ve dramatickém finále porazila Barcelona těsně Aalborg a rekordní sbírku v nejvýznamnější pohárové soutěži rozšířila o dvanáctý triumf, z toho jedenáctý pod hlavičkou Ligy mistrů.

Poslední pokus na zisk nejcennější klubové trofeje nevyšel dánské hvězdě Mikkelu Hansenovi, který po olympijských hrách ukončí kariéru.

Olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz ankety o nejlepšího házenkáře planety vstřelil osm gólů Aalborgu a po vypršení času měl možnost z trestného hodu poslat zápas do prodloužení, ale trefil břevno barcelonské branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články